21 Haziran'da, Çin'de düzenlenecek Köpek Yeme Festivali'ne dünyanın dört bir yanından tepki yağıyor.  Bir tepkide Denizli Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Simge Ünal'dan geldi. Çin'deki köpek yeme katliamını izledikçe insanlığımızdan utandık" dedi .

Her yıl 21 Haziran'da yaz gündönümü kutlamaları sebebiyle düzenlenen festivalde binlerce köpek öldürülüyor. Yerel halkın festival için yaptığı savunma "yazın gelişini kutlamak" olunca, hayvanseverlerin tepkileri daha da şiddetlendi.  Denizli Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Simge Ünal, Çin'deki olayla ilgili bütün dünyanın can dostu olarak kabul ettiği bir evcil hayvan türü olan köpeklerin Çin'de yiyecek olarak görünmesi zaten çok garip bir olay.

Bu olayın festivale dönüştürülüp köpeklerin işkence edilerek kaynar sularda  can çekiştirerek öldürülmesi, canlı canlı derilerinin yüzülmesi bir vahşet. Biz görüntüleri izledikçe insanlığımızdan utandık, ırkı ne olursa olsun ister vahşi ister evcil hayvanları işkence ve acı çekerek öldürülmesine sonuna kadar karşıyız. Çindeki katliamı durdurabilmek adına tüm dünya çapında bir çok imza kampanyaları başlatıldı, milyonlarca imza atıldı fakat hiçbir işe yaramadı, tüm dünyanın birlik olur bu faciaya dur demesi yasal yaptırımların uygulanması gerekmektedir" dedi.

 

Editör: TE Bilişim