Işıklı gölünü besleyen ana kollardan biri olan Küfü çayına bırakılan kanalizasyon atıkları tepki çekiyor.

Sandıklı’nın Avgan köyü ile Çivril’in Aşağı Çapak, Yukarı Çapak, Osmanköy, Çağlayan mahallelerinin kanalizasyon atıklarını bırakıldığı Küfü çayı renk değiştirdi.

Son dönemlerde çayın renginin siyaha döndüğünü ifade eden vatandaşlar bir zamanlar balık avlanan çay şimdi kokudan geçilmiyor diyerek yetkililerin çözüm bulmasını istedi.  

Mahallelerde başlatılan kanalizasyon çalışmalarından sonra atık tesisi olmadığı için Küfü çayı kenarında bulunan tüm mahallelerin kanalizasyon atıklarının çaya bırakıldığını ifade eden mahalle sakinleri küfü çayının bir çok tarım arazisini sulanmasında kullanıldığını belirterek “Bu pis suyu hayvanlar içiyor zaman zaman balık avlamaya gelenler oluyor, çay boyunda bulunan bahçeler meyve ağaçları ve çevre köylerde bulunanlar bu kirli suyla bahçe ve tarlalarını sulayarak elde ettikleri ürünleri satıyor. Yetkililere buradan sesleniyoruz, yol yada kaldırım yapmak çok daha önemli bir yatırım olabilir, ancak sizce önemsiz de olsa bu mahallelerin kullanacağı Atık Su Arıtma Tesisi bir an önce yapılmalı” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

KAYNAK: YEŞİL ÇİVRİL GAZETESİ

Editör: TE Bilişim