DENİZLİ'nin Çivril İlçesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Gürcan Güven, Gürpınar Mahallesi'nde Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışma başlattıklarını söyledi. Güven "Denizli'de meyvecilik ve tarımın başkenti konumunda olan Çivril'in geleceği Tarımsal Organize Sanayi bölgesinde" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile proje hakkında görüşmelerin başladığını belirten başkan Güven "Çivril'i daha yaşanabilir bir kent yapma yolunda devam çalışmaların yanında Çivril'de istihdamı arttırıcı projeler üzerinde de çalışıyoruz. Çivril tarım ve tarım ürünleri üretiminde Denizli'de önemli bir merkez. Meyve üretimi, süt üretimi ve hayvancılık ilçemizde çok ilerlemiş durumda. Üretilen ürünlerin pazarlanması ve üretim için gerekli ekipmanların yerinde tedariği için ilçemize büyük ve kompleks bir Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi kazandırmak için çalışmalara başladık" dedi.

Çivril'in Denizli'de tarımsal üretimde ciddi bir paya sahip olduğunun altını çizen başkan Gürcan Güven "Denizli genelinde baktığımız zaman Çivril tarımsal ürünler üretiminde lider konumda. İlçemizde 2015 yılı verilerine göre yıllık süt üretimi 121 bin 498 ton. Elma üretimi 47 bin ton, kiraz üretimi 10 bin, Şeftali üretimi 24 bin ton, Buğday üretimi 85 bin ton, Ayçekirdeği üretimi ise, 119 bin ton civarında. 496 bin 770 dekar ekilebilir arazimiz var. Çivril'de 42 bin küçükbaş, 99 bin büyükbaş, 1 milyon 450 bin kanatlı hayvan bulunuyor. Tarımın bu kadar yoğun yapıldığı bir bölgede Tarımsal Organize Sanayi bölgesi çiftçi ve üreticimiz için can suyu olacaktır" dedi.

DHA

Editör: TE Bilişim