Denizli Haber - Çivril’de yaşayan usta, 1972 model Amerikan aracını yenilemek için 20 bin lira harcadı. 1972 Ford galaksi XL 500 model aracın Türkiye’de üç adet olduğunu söyleyen Uğur Sarıçiçek “ aracımdan Türkiye’de 3 tane var. Araç V8 3500 motor 351 olarak adlandırılıyor. 280 beygir üzerinde otomatik vites ve şu anki araçlara göre tasarım olarak da 1972 senesinde elektrikli koltuk, hidrolik direksiyon, deri döşemeye sahip” dedi.

1996 yılında Konya Akşehir’de çalışırken araca sahip olduğunu 2006 yılına kadar kullandığını belirten aracın sahibi Uğur Sarıçiçek çocukluğundan beri Amerikan arabalarına karşı ilgi duyduğunu söyledi.

1996 yılından beri aracın kendisinde olduğunu belirten Sarıçiçek; “Bu araba Almancı bir doktordan elime geçti. Konya Akşehir’de iken orada gençliğimizin çağında bu aracı gördüm aldım.2006’ya kadar bindim. 2006’da bir motor sıkıntısı olduğundan dolayı restore yapalım dedim. Motoru açmışken her şeyini baştan restore etmeye karar verdim. Şu an sadece motora harcadığım para 20 bin. Arabanın hepsinin restore edilmesi için 50 bin daha masrafı olacak. Yaptıktan sonra makul fiyat veren olursa satmayı düşünüyorum. Bu haline bile şu an 50 bin veriyorlar. Bu araba görünmez bir sermayedir. 72 model klasik olarak geçiyor. Türü bulunmayan araçlar kategorisinde. Bu araba sadece Türkiye’de üç tane biri bende, diğeri fabrikasyon olduğu gibi duruyor. Klasik fuarlarına gidiyorum. Orada arabayı çekici ile evinden alıyorlar fuara getiriyorlar. Daha sonra kurtarıcı ile evinin içine bırakıyorlar. Yedek parça bulma da sorun olmuyor. Çünkü yurt dışı bağlantım var. Araba tamamlanınca eski rengi gibi yine mavi olacak. ”şeklinde konuştu.

Sarıçiçek; “Bu araba Amerika’da polis aracı olarak kullanılıyordu. Aslında arabayı babama hediye etmek için hızlandırmıştım. Ama babamı kaybedince ara vermek zorunda kaldım. İnşallah en kısa sürede tamamlayacağım” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim