Denizli Haber - Cumhurbaşkanı Erdoğanmemur ve emekli maaşlarının zam oranında yeni müjdeyi vererek en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'ye yükseltildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

MEMUR VE EMEKLİLERİN ZAM ORANLARI ARTTI

Gördüğünüz gibi ne kadar özetlersek özetleyelim icraatlarımız saymakla bitmiyor. Bugünlük 2022 değerlendirmesi ve 2023 programı bölümümüze noktayı koyuyoruz. Asgari ücret rakamını iki kat artışla 8 bin 507 liraya yükselttiğimizin müjdesini vermiştik. Asgari ücret destek miktarını da 100 liradan 250 liraya çıkarmıştık. Şimdi de asgari ücret desteğini 400 liraya yükseltme kararı aldığımızı duyurmak istiyorum. Dün de 2022 enflasyonunu aldıktan sonra memurlarımızın ve emeklilerimizin maaş artışını yeniden değerlendirdik.

Memur maaşlarında yüzde 87'lik artışa gitmiş, temmuz ayında yüzde 42'ye varan zam yapmıştık. Memurlarımızın ve emeklilerimizin oranlarına razı olamadık. Bakanlarımızla yaptığımız değerlendirme sonucunda memur ve emekli maaşlarında yüzde 25'lik bir artışa gitmeyi kararlaştırmıştık. Bunu da dün katıldığımız memur buluşmasında duyurmuştuk. Memur buluşmasına giderken bakanlarımıza bu oranı daha da yukarı çıkacak formüller bulmaları talimatını vermiştik.

Dün ve bugün yürütülen çalışmalar sonucunda memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkaracak imkanlar sağladık.

Buradan memurlarımıza ve tüm emeklilerimize ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdelerini veriyoruz.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 5 BİN 500 TL OLDU

En düşük emekli maaşının da 5 bin 500 lira olacağını duyuruyoruz. Yılın ikinci yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacağını hatırlatmak istiyorum.

"BİZDE ŞOV, GÖZ BOYAMA OLMAZ"

EYT olarak bilinen düzenlemeyi çıkartacağımızın müjdesiyle 2 milyon 200 bin vatandaşımızı sevindirdik. Gereken her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz. Milletimizle paylaşmak istediğim bir diğer husus şudur; CHP tarafından gündeme taşınan başörtüsü konusunu kökünden çözme irademizin bir takipçisiyiz. Şayet bu teklif Meclis Genel Kurulu'nda 400'ün üzerinde bir sayıyla kabul edilirse önümüze gelen değişikliği onaylarız. Ama 400'ün altında bir sayıyla çıkarsa referanduma götürmemiz gerekiyor. Böyle bir durum oluşursa milletimizin hakemliğine gitmekten çekinmeyiz. Türkiye'de 'yapılamaz' denilen ne varsa hepsini insanımıza sunmuş olmanın mutluluğu içindeyiz. Bizde şov, göz boyama olmaz. Bizde sadece yaptıklarımız ve yapacaklarımız vardır. 

Şu tablolar var ya bize o kadar ilginç şeyler anlatıyor ki, bu CHP'nin geçmişiyle bir farkı var mı? Dün neyse bugün de o. İşte Bayraktar, Baykar... Bütün eserleriyle... Baykar bize bir şeyi öğretti; artık biz yaparız, yaparız, yaparız. Biz İHA'yı yaptık mı, SİHA'yı yaptık mı, Akıncı'yı yaptık mı, Kızılelma'yı yaptık mı? Şimdi savaş uçağını yapıyor muyuz? Bu millet yapar. Bizim kendi eserimiz olan füzemiz yoktu, şimdi bunları kendimiz yapıyor muyuz? Öyle yapıyoruz ki Yunan tutuştu. 561 kilometre menzil, ben de arkadaşlara dedim ki yetmez, bunu 1000 kilometreye çıkarmamız lazım. Bu Haber geçince 'Bunlar Atina'yı vuracak' yazmaya başladılar. Siz uslu durun, bizim Atina'yla işimiz yok. Bize dokunmayana, biz dokunmayız. Karabağ'da bizim kardeşlerimiz var, onların imdadına yetiştik. Libya'ya gittik, kardeşlerimiz var onun için gittik. Mazlumların oluğu her yerde Türkiye var, Türk var. Kardeşlerim ekranları başında bizi izleyen vatandaşlarıma sesleniyorum; AK Parti projelerini hazırlar, bunları hayata geçirir ve ardından daha büyük hedeflere yönelir. Biz işte buyuz. Ömrü boyunca girdiği hiçbir seçimi kazanamayarak siyasette kifayetsizliğe takılanların meselesini de biz çözüme kavuşturacağız.

Ülkemizin çözülmemiş hiçbir meselesi, bölgemizde ve dünyada tamir edilmemiş hiçbir ilişki bırakmama azmiyle yolumuza devam ediyoruz. İnşallah bu hafta neredeyiz; bu hafta Antalya'dayız. Kumluca'ya gideceğiz, bütün yaptığımız konutları yerlerinde göreceğiz. Rabbi'mden 2023'te bizlerle birlikte kullarının hakkında hayırlı olanını takdir ederken her zorluğa kolaylık, her bedene sağlık, her ömre bereket vermesini dualarımızın kabulünü niyaz ediyoruz. 

Editör: Tahir Aygün