Denizli İhracatçılar Birliği yaratıcı, yenilikçi ve keşfedilmemiş projeler için ilkokul çocukları dâhil mucit arıyor.

PAMUKKALEHABER

Denizli İhracatçılar Birliği’nin(DENİB) İlkokul-Ortaokul ve Lise de öğrenim gören öğrencilerin, yaratıcılıklarını ön plana çıkarmak, yenilikçi, özgün ancak keşfedilmemiş ve sadece fikir aşamasında kalmış projeleri tespit ederek hayata geçirmek amacıyla düzenlediği “Genç Mucitler Aranıyor- DENİB İnovatif Fikirler Yarışması”nın protokolü imzalandı.

DENİB’de düzenlenen protokol imza törenine, Vali Ahmet Altıparmak, TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile davetliler katıldı.

DENİB İlkokul-Ortaokul ve Lise de öğrenim gören öğrencilerin, yaratıcılıklarını ön plana çıkarmak, yenilikçi, özgün ancak keşfedilmemiş ve sadece fikir aşamasında kalmış projeleri tespit ederek hayata geçirme amacıyla düzenlenen Genç Mucitler Aranıyor Yarışması, Denizli ve Türkiye’nin inovasyon yolculuğunda çocukların ve gençlerin katıksız fikirlerinden iş dünyası olarak faydalanmak ve onlara gerekli destekleri sunmak amacıyla düzenlenecek olan Genç Mucitler Aranıyor – DENİB İnovatif Fikirler Yarışması’nın Protokolü Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın katıldığı törenle imzalandı.

 Törende konuşan TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, yarışmanın bir araç olduğunu vurgulayarak, “On binlerce genç, büyük bir enerjiyi bünyelerinde barındırıyorlar. Türkiye’nin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi yüksek teknolojiye dayalı ihracat olduğunu düşünürsek bu yarışma şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu kültürün desteklenmesi, gençlerin özendirilmesi gerekiyor. Farklı bir fikri söylerken ‘acaba ayıp mı olur’, ‘beni birileri kınarmı’ demeden hiçkimsenin bunları dışlamasına veya reddetmesine bakmadan ‘ben böyle düşünüyorum’ diyebilmesi çok önemli. Özgüvenli olması çok önemli. Bugün Facebook gibi internet kullanımlarının arka planında yazılımlarında Al Goritma. Peki, Al Goritma kimin buluşu? Al Goritma, El-Harezmi’nin buluşu. Ama bunu bilmek yetmiyor. Bunları bir araya getirmek önemli olan. İhracatçılar Birliğimizin verdiği bu destek, bu işin bu yaşta oluşması noktasında önem arz ediyor.

Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Denizli zaten bu girişimci ruha sahip. İnanıyorum ki verilen bu desteklerle geleceğin birçok bilim adamı bizde yetişebilir” dedi.

 Konuşmaların ardından, Genç Mucitler Aranıyor – DENİB İnovatif Fikirler Yarışması Protokolü Vali Dr. Ahmet Altıparmak, TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz tarafından imzalandı.

 Yarışma başvurularının öğrenim görülen okullara yapılacağı, değerlendirmelerin yetkin jüri üyeleri tarafından gerçekleşeceği, dereceye giren eserlerin ise Mayıs ayında düzenlenecek bir final gecesinde ödüllendirileceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim