DENİZLİ Tekstil ve İhracatçılar Birliği'nin bu yıl beşinci kez düzenlediği Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması ile Türkiye'de markalaşmaya dikkat çekmek, sektöre genç ve yaratıcı tasarımcılar kazandırmak hedefleniyor.

Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nde düzenlenen basın toplantısı ile bu yıl 5. kez düzenlenen Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması'nın koşulları açıklandı. Kreativ direktör modacı Gül Ağış, Komite Başkanı Murat Tosunoğlu, yarışmanın organizatörü Akif Örük ile yarışma komitesi üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB)Başkanı Süleyman Kocasert, DENİB Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması'nın temasının Tech Anatolia olarak belirlendiğini söyledi.

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin desteğiyle yapılan yarışmayı beşinci yıla taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Süleyman Kocasert, "Yarışma ile her yıl dikkatleri biraz daha fazla üzerimize çekiyoruz. Ülkemizde tekstil sektörünün önemli bir şehri olan Denizli'de bu işi bir görev olarak kabul etmiş durumdayız ve şehrimizin tanıtımına da büyük katkı sağladığımız kanaatindeyim. 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedeflerimize ulaşmak için olmazsa olmazımız markalaşma ve inovasyon. Moda ağırlıklı bir yarışmayı organize edebilmek ve her yıl taşın üzerine taş koyup, tuğlanın üzerine tuğla koyarak gelişmeyi hep birlikte izlemek açıkçası bize gurur ve mutluluk veriyor" dedi.

Yarışmanın Komite Başkanı Murat Tosunoğlu, ilk yıl ekoloji, ikinci yıl su, üçüncü yıl dönüşüm, geçen yıl rüya ve düşler temasıyla düzenlendiğini, bu yıl temanın Tech Anatolia olarak belirlendiğini söyledi. Tosunoğlu, yarışmaya başvuruların 10 Haziran'a kadar başvuru yapılabileceğini, ön elemenin ise 17 Haziran'da yapılacağını belirtti. Tosunoğlu, "Türkiye'de markalaşmaya dikkat çekmek, sektöre genç ve yaratıcı tasarımcılar kazandırmak amacıyla düzenlediğimiz yarışma kapsamında Nisan ayında İstanbul ve İzmir'deki üniversitelerde özel workshoplar düzenleyerek yarışmanın tanıtımını yapacağız" diye konuştu.

 

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

 

Editör: TE Bilişim