Türkiye'nin ihracatı nisan ayında 8 milyar 993 milyon USD olurken, TİM tarafından kaydedilen Denizli ihracatı ise 165 milyon USD olarak gerçekleşti. Denizli İhracatçılar Birliği üyelerince nisan ayında yapılan ihracat 121 milyon USD oldu.

Covid-19 Tüm Dünyayı Etkiliyor

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu "Dünya ticareti son 30 yılda 5 kez resesyona girmişti. Bunların tamamında ekonomik nedenler belirleyici olmuştu. Bugün yaşanan duruma baktığımızda, küresel çapta yaşanan bir salgından dolayı dünya ticaretinde resesyon beklentisi bulunuyor. Virüsün tedavisinin bulunamaması ve salgının henüz kontrol altına alınamaması belirsizliği de beraberinde getiriyor.

2020 yılına hem ilimiz hem de ülkemiz ihracatı adına çok olumlu başlamıştık. Euro/USD paritesinin gerilemesine rağmen ocak ve şubat aylarında yakaladığımız ihracat artışları yılın geri kalan bölümü için de olumlu sinyallerin ipucu niteliğindeydi. Ancak Çin’de ortaya çıkan, ardından Avrupa ve ABD’yi etkisi altına alan salgın sebebiyle taleplerde yaşanan gerileme dünya ticaretini etkiledi." dedi.

Sanal Fuarlar ve Heyetler Önem Kazanacak

Memişoğlu "Covid-19 salgını önümüzdeki dönem için iletişim kurma şekillerinde de köklü değişikliklere yol açabilir. Her yıl dünyanın çeşitli noktalarında düzenlenen, farklı coğrafyalardan yüzbinlerce insanın akın ettiği fuarlar da, söz konusu değişimden muhakkak etkilenecektir.

Bu noktada, teknolojinin ve dijital dünyanın sunduğu fırsatlar çerçevesinde sanal fuarların ve heyetlerin adından daha çok söz ettireceğini düşünüyoruz. Denizli İhracatçılar Birliği olarak sanal fuarlar ve heyetlerle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Güncel çalışmalarımızı Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi ile koordineli bir şekilde sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim