Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB),  geçtiğimiz yılın ilk yarısında başlattığı Türk Havlusunu markala çalışmalarına hız verdi. Türk Havlusunun markası adı ile dünyaya açılacağını vurgulayan DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, “ Markalaşma çalışmalarıyla ilgili çalışmalarımız bugünden itibaren profesyonel anlamda başlamış bulunuyor” dedi.

PAMUKKALEHABER

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, hizmet binasında düzenlediği toplantıda, Denizli Havlusunun markalaşma yolunda önemli mesafe alındığını açıkladı. Denizli Havlusunun Turkısh Towels  adı altında markalaşacağını dikkat çeken Kocasert, “Denizli ihracatını artırmak bizim için yeterli değil. Bizim katma değeri yüksek,  Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve marka ürünler ile dünyaya açılmak gerçek hedefimiz.  DENİB geçen yılın ilk yarısında Turkısh Towels yani Türk Havlusunu markalaştırma adına Ekonomi Bakanlığı’ndan Türk Malı Marka Desteği aldık.  GEKA’nın da desteği ile Türk Havlusunu dünya markası haline getirmek üzere planlı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bugünden itibaren profesyonel şekilde harekete geçiyoruz” diye konuştu. 



5 YILLIK YOL HARİTAMIZI BELİRLEDİK  
Türkiye’nin marka danışmanlık şirketlerinden Markam ile birlikte çalışacaklarını ve 5 yıllık yol haritasını belirlediklerini söyleyen Kocasert, “DENİB olarak üzerimize aldığımız görev ve sorumluklarımızdan bir tanesi kent insanı olarak bu kentin asıl hedeflerinden birisi havlu, bornoz, ev tekstiline vefa borumuzu ödemek. Dünya çapında otellerde mağazalarda kullanılan, aranılan, yolda yürüyen ev hanımların mağazalara girdiğinde  ‘Türk havlusu istiyorum’ dedirtebilmek. Bu amaçla 5 yıllık yol haritamızda başarılı olmamak için hiçbir sebep yok. Türk hamamı olgusu var. Denizli’nin Laodikya kazılarında da tescillenen bin yıllık tekstil geçmişi var.  Denizli’de yeterince malzeme var.  Havluda Türk markası olarak,  İstanbul, New York,  Londra, Dubai, Tokyo, Moskova, Frankfurt başta olmak üzere Dünyanın her yerinde yer almak büyük gayemiz” dedi. 



MARKALAŞMADA SÜREKLİLİK ÖNEMLİ
Markalaşmanın uzun bir süreç gerektirdiğini vurgulayan Marka Danışmanı, Markam Kurucusu Güven Borça, “Denizli topraklarından dünya markası çıkar mı? Diye soracak olursanız, bu bir heyecan meselesi.  Eğer zenginleşmek istiyorsak markalaşmamız şart. Katma değeri artırmak için Ar-Ge, inovasyon, teknoloji tamam ama markalaşamıyorsak zor. İşte bizde Denizli’den marka çıkarma konusunda güzel çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

Borça, markalaşma sürecinin uzun bir süreç olduğunu da vurgulayarak, süreklilik gerektiğini belirtti. Yerel yönetimlerin, odaların, işadamlarının bu sürece destek vermesi gerektiğini söyleyen Borça, herkesin markalaşma sürecini sahiplenmesi ve benimsemesi gerektiğinin altını çizdi.  
 

Editör: TE Bilişim