Bu başlık Denizli Devlet Tiyatrolarının biletlerine ulaşmak için internet başında ter döken tüm tiyatro severlerin sorusu. Cumartesi sabah saat 10:10 itibariyle bir telaş internet başındayım.15 gün sonra oynanacak olan tiyatro oyunu için bilet alacağım. Heyecanlıyım çünkü o bileti alabilen seçkin insanlardan biri olabilirim. O da ne, sistem sorunu mu? Ne, biletler mi bitti? Nasıl biter, ne zaman biter?

Sonraki oyunlara bilet bulmak için daha fazla kişi ile internet başına geçmeliyiz. Bir kişi yakalayamıyor tabi biletleri. Organize çalışmak ve o saatte birlik olup dayanışma içerisinde bilet almayı başarmalıyız.

Ve sonra Facebook’ta değişik gruplar bize hava atar gibi yayınlıyor, 50 kişilik Denizli Devlet Tiyatrosu oyunu biletimiz var! Toplu bilet aldık bizden temin edebilirsiniz diyorlar. Demek ki! Bu biletleri bazı büyük firmalar ve ya etkinlik grupları toplu alıyor ve bize bilet ondan kalmıyor.

Bu tiyatroları izleme şansına eriştiğimiz nadir zamanlarda ise gördüğümüz koltukların belki de yarısının boş olduğu. Ancak toplu alındığından biletler tükenmiş oluyor. Bu haksızlığı nasıl önleyebiliriz. Bilet fiyatları ucuz diye toplu bilet alıp izlemeye gelmeyenler yüzünden tiyatronun değeri mi ortadan kalkıyor? Bu oyunculara da saygısızlık değil mi?

Naçizane önerim belki de toplu alımın önlenmesine yönelik tedbir alınmasıdır. Belki aynı kredi kartıyla tek seferde o kadar bilet satılmamalıdır. Ve yahut daha büyük bir salonda oyun sergilenmelidir. Ama mutlaka bir şeyler yapılmalı. Yoksa futbol maçları gibi karaborsadan tiyatro bileti mi bulmaya çalışalım?!...