Türkiye yeni yıla referandum ve başkanlık tartışmaları ile girerken ekonomide yaşanan iniş ve çıkışlar işadamlarını tedirgin ediyor. DEGİAD’ın konuğu olarak Denizli’ye gelen  Damat, Tween ve D'S Damat Markalarını barındıran Orka Tekstil'in patronu Süleyman Orakçıoğlu, pamukkalehaber.com’a yaptığı açıklamasında yalnızca Türkiye’de değil tüm Dünya ülkelerinde iniş-çıkışların yaşandığını dikkat çekti. 

PAMUKKALEHABER
Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı, Türkiye Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri THKİB)Başkanlar Kurulu Başkanı,Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) Yönetim Kurulu Başkan Vekili,  Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Kurucu Başkanı, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyesi olarak çeşitli kurumlarda aktif rol alan Süleyman Orakçıoğlu, markalaşma sürecini anlattı. Denizlili sanayici, iş dünyası markalaşamamaktan, hak ettikleri yerde olamamaktan ve fasonculuktan dert yanarken, Orakçıoğlu, markalaşma konusunda Denizli için haksızlık yapıldığını söyledi. 
Denizli’nin global yolculukta farklı bir yeri olduğunu ileri süren Orakçıoğlu, “Denizli’ye haksızlık yapmayalım.  Denizli, hiç bir teşvik almadan,  enerjisiyle ve iş dünyasının girişimcilik ruhuyla gerçekten hem ihracatta hem de sanayide ülkemiz için çok önemli bir kentimiz.  Ben Denizli’de her zaman için bir potansiyel görüyorum.  Ve potansiyelin i içinde de vizyonu olan çok arkadaşımız var. Şimdi glabol yolculuk dediğimiz zaman bu global yolculuğun içinde de Denizli’nin özellikle ‘Turkish Town’ dediğimiz tanımıyla çok farklı bir yeri var” dedi. 

MARKALAŞMAK SABIR VE EMEK İSTER
Orakçıoğlu, markalaşmanın emek ve sabır istediğini dikkat çekerek,  “Bugün bir katma değer yaratan ve kendi adına mesela dünyada tercih edilen noktaya bir ürünü getirebilmek kolay değil.  Markalaşma gerçekten sabır isteyen, emek isteyen ve aynı zamanda burada bir şekilde de kendi içinde de birtakım olanakların olması gerektiği bir süreç.  Ülke olarak da baktığımız zaman biz aslında son 10 yılda kendi sesimizi duyurabilmeye başladık, markalarımızla.  Daha öncesine baktığımızda ben 30 yıldır sektörün her şeyi ile içinde olan, yaşamış olan bir insanım.   Hem başkanlığım dönemimde olsun hem kendi firmamda yaşadığımız süreçlerde, bugün geldiğimiz nokta da gerçekten kolay olmadı. Kendimizi haksızlık etmeyelim.  Dünyada artık Türk markaları ilgi görüyorsa, Türk markalarının saygınlığı olmaya başladıysa burada büyük bir emek var. Denizli’de de gerçekten bunu yapabilecek firmalarımız var” dişe konuştu.

“AVRUPA ÜLKELERİ ÇOKTAN HAVLU ATMIŞTI”
Türkiye’nin zor bir yıl geçirdiğini söyleyen Orakçıoğlu, “Aslında 2016 yalnızca Türkiye için değil, tüm Dünya için iyi geçmedi. Türkiye’de evet beklenmedik olayların yaşandığı ve hain bir darbe girişiminin olduğu, terör eylemlerinin olduğu bir yıl yaşadı. Ama her şeye rağmen biz dimdik ayaktayız. Kolay değil.  Avrupa’nın herhangi bir ülkesi bizim yaşadıklarımızı yaşasaydı şimdiye kadar çoktan havlu atmışlardı. Bunlara baktığımızda her zamankinden çok dayanışma içerisinde olmamız gerektiği bir dönemde olduğumuzu görüyoruz. Bence biz özellikle ayrışmayı değil kenetlenmeyi düşünmeliyiz. Biz birlikte hareket etme umuduyla aşamayacağımız sorun yok” dedi.
 

TÜRKİYE’NİN UMUDU GENÇLER
“Türkiye zor bir yılı geride bıraktı. Ancak 2017’inin de inişli-çıkışlı bir yıl olacağını düşünüyorum. Özellikle dünyada ABD'nin yeni başkanı Donald Trump’tan sonra yaşanan bir şok var. Bu nedenle Dünya’da inişler çıkışlar oluyor.  Ancak, Türkiye’nin geleceğinden umutsuz değilim.  Çünkü yaş ortalaması 29 olan çok enerjik aynı zamanda alt yapısı olan bir genç nüfusumuz var. Ben bunların ülkemiz adına avantaj olduğu düşünüyorum” diyen Orakçıoğlu, devletin kadrolarını da güvendiğini belirtti.

DENEYİMLİ KADROLARIMIZ VAR
Türkiye’nin yeni yıla başkanlık sistemi ve referandum tartışmalarla girerken iş dünyası da tedirgin ederken temkinli açıklamalarda bulunan Süleyman Orakçıoğlu şunları söyledi:  
“Siyasette ve ekonomide deneyimli kadrolarımız var. Bunların hepsi ince ayrıntısına kadar değerlendirmesini yapıyorlardır ve en doğru olanı yapacaklardır. Türkiye’nin aslında baktığımız zaman sadece kendinin değil dünyada birçok ülkenin yaşadığı inişler- çıkışlar var. Buna göre Türkiye pozisyon alacaktır diye düşünüyorum.” 

YARIN DENTUROD BAŞKANI GAZİ MURAT ŞEN İLE
DENİZLİ TURİZMİ…

 

Editör: TE Bilişim