Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Atalay Coza, Denizli Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı seçimleri öncesi adaylık açıklaması için Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensupları ile bir araya geldi.

28 Nisan 2019 tarihinde yapılacak olan Denizli Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Olağanüstü genel kurulda Başkanlık seçimlerinde 35 bin dolayında esnafı temsilen 497 delegenin oy kullanacak. Başkanlık adaylığı için Denizli Manavlar ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Ali Erbeği’den sonra, Denizli Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Atalay Coza da adaylığını açıkladı. Denizli Terziler ve Tuhayeciler Odası Başkanı Atalay Coza, Denizli Berberler Odası Başkanı İdris Ağılönü ve Başkan Yardımcısı Abdullah Akyol ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, Denizli Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’nın 28 Nisan’da yapılacak olağanüstü genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Neden aday olduğundan bahseden Atalay Coza “35 bin esnafın vebalini omuzlarımızda taşıyoruz. 50 yıldır onlar için ne yapıldı, neler yapılmadı çok önemli. Yapılanlar da yapılmayanlar da biliniyor. Biz, yapılmayanları yapmak için aday olduk. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ne işe yarar göstermek için aday olduk” dedi.

Coza Türkiye’nin hiçbir yerinde öğrencilere burs veren bir odanın olmadığını belirterek “her ay 200 üniversite öğrencisine 300’er lira öğrenim bursu vereceğiz.  Mesleki Eğitim Merkezi’ne 10 bin lira iaşe yardımında bulunacağız. Buraya devam eden çıraklar için pansiyon yapacağız. Maddi gücü yetersiz olan esnaf odalarının borçlarını bir defalığına ödeyeceğiz. Esnafımız borç batağından kurtulması için elimizden geleni yapacağız. Esnafa e-ticaretle ilgili eğitim desteği sağlanacağız.

Toplantıda konuşan Denizli Berberler Odası Başkanı İdris Ağılönü “Birlik başkanı Turgut Devecioğlu’nun seçim süreci dolayısıyla izinli olarak ayrıldı, Honaz’a gitti. Etik olarak onun beklenmesi gerekiyordu. Ancak ayak oyunlarıyla Turgut Başkanı devre dışı bırakmak istediler. Oyunu kuran da bu işlerden elini etiğini çekmiş gibi görünen ama hiç çekmeyen herkesin bildiği kişi. Yapılan bu yanlışa karşı ‘kral çıplak’ diyebilmek, oldu bittiye karşı koymak için aday olduk” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim