Kendini depremlere adayan Kırşehirli Sinan Bozkurt Denizli’nin Bozkurt İlçesi’nde meydana gelen depremi yorumladı.  


Sinan Bozkurt 8 Ağustosta Denizli’nin Bozkurt İlçesinde meydana gelen deprem ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Bozkurt Depreminin aslında Maymun Dağı Depremi olduğunu belirten Sinan Bozkurt depremin meydana geldiği bölgede yaptığı araştırmalar sonucunda kırılmaların olduğu bölgeleri tespit etti ve bu bölgeleri fotoğrafladı. 


AFAD ve Kandilli Rasathanes’nin verdiği bilgilerde yanlışlık olduğu söyleyen Sinan Bozkurt “AFAD depremin merkezüssünün Kutluca Köyü civarı olarak verdi, Kandilli ise Mecidiye Köyü civarında verdi. Ben bu çalışmaları yaptığımda esasında iki tane fayın Dazkırı İlçesine bağrı Darıcalar köyü, Maymun dağı eteklerindeki köyde birleştiğine dair izlere rastladım” dedi. 


“HER AN İKİNCİ BİR DEPREM GELEBİLİR”
Fay hatlarının enerjisini boşaltmadığını söyleyen Sinan Bozkurt “Bozkurt Depreminin Acıpayam Depreminden büyük olmasına rağmen artçı depremler çok az. Faylar yeterince enerjisinin boşaltmadı. Buda riskin yüksek olduğunu, Maymun Dağı fayının tetiklendiğine dair izler var. Buralarda da her an ikinci bir deprem gelebilir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim