Denizli-Aydın otoyolunun ihalesi onaylandı. İhaleyi Powerchina International Group Limited, Powerchina Road Bridge Group Co. Ltd., Özgün İnşaat Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. kazanmıştı.
İzmir’den başlayarak, Antalya’ya kadar uzanacak olan otoyol projesinin Aydın-Denizli ayağını oluşturan otoban için ihale yapıldı. Uzun yıllardır yapılması planlanan ancak sürekli ertelenen yol için ihale Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. İhaleye katılmak adına 2'si yabancı, 3'ü yerli, toplam 5 şirket ihale dokümanı satın aldı. Yap İşlet Devret modeliyle yapılacak olan ihaleye Powerchina International Group Limited, Powerchina Road Bridge Group Co. Ltd., Özgün İnşaat Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığı teklif verdi. Proje için konsorsiyum tarafından 5 milyar 292 milyon 205 bin 804,13 lira yatırım tutarı ile 17 yıl 9 ay 18 gün işletme süresi teklifi yapıldı. İhale 26 Mart’ta yapıldıktan sonra Konsorsiyumun teklifi Görevlendirme Komisyonu’nun kararıyla onaylanarak resmiyet kazandı.

UZUNLUĞU 154 KİLOMETRE

Yapım süresi azami 3 yıl olarak planlanan 154 kilometrelik Aydın-Denizli Otoyolu bünyesinde 19 köprülü kavşak, 33 köprü, 19 viyadük ile 5 hizmet tesisi yer alacak. Otoyola 2 kesim halinde trafik garantisi verildi. Bunlar Aydın-Kuyucak kesimi günlük 35 bin otomobil eş değer, Kuyucak-Denizli kesimi ise günlük 32 bin otomobil eşdeğer şeklinde olacak. Geçişler otomobil ve kilometre bazında 5 avro/sent olarak ücretlendirilecek.


 

Editör: TE Bilişim