Denizli Haber - Samsun Valisi Osman Kaymak, Yaşar Doğu’nun vefatının 59’uncu yıl dönümü nedeniyle gittiği Kavak ilçesinde Merkez Atatürk İlkokulu ve Yaşar Doğu İlkokulu’na ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette; Avcılar Kaymakamı ve Kemal İnan’ın vefat eden oğlu Safa Akif İnan’ın anısını yaşatmak için Merkez Atatürk İlkokulu içerisinde oluşturulan kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Yapılan açılışta Denizli'nin Kınıklı Mahallesi'nde meydana gelen olayda 15 yaşında bıçaklanarak öldürülen Safa Akif İnan’ın yakınları gözyaşlarını tutamadı. Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) tarafından yaptırılan kütüphaneye İnan ailesi tarafından kitap desteği sağlanarak öğrencilerin erişimine açıldı.

 “HİÇ BİRİNİZ BÖYLE BİR OLAY YAŞAMAZ UMARIM”

 Kaymakam Kemal İnan’ın eşi Doktor Sedef İnan, “KAHEV sayesinde oldu. Biz aile olarak kitaplarını temin ettik. KAHEV her şeyiyle uğraştı. Ama bu kitapların hepsinin okunmasını çok istiyorum. En çok kitap okuyan çocuğumuzun bisikletini ben alacağım. Hiç biriniz böyle bir olay yaşamaz umarım” dedi.

 EVLADIMIZI BU KÜTÜPHANEDE YAŞATACAĞIZ

 Samsun Valisi Osman Kaymak, “Avcılar Kaymakamı kardeşimizin oğlu elim bir olay nedeniyle hayatını kaybetti. Maalesef toplumuzda bu tür olaylar oluyor. Ama bu evladımızı bu kütüphanede yaşatacağız inşallah. Hekim hanımlara teşekkür ediyoruz. Gerçekten güzel bir hizmet yaptılar. Buradan isteğimiz bu kütüphaneler dolsun taşsın. Bilgisayar var kütüphaneye gerek yok diyen düşünceler var ama kitabın kokusu kitabın sesi çok farklı. O anlamda bizde Samsun’da Okuma Vakti diye bir programımız var. Özellikle kitap okumayı çok önemsiyoruz, çok kitap okuyanları ödüllendiriyoruz. Gerçekten şu da bir gerçek ki çok kitap okuyanlar hayatın her alanında başarılı oluyorlar” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim