Denizli Haber - Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilim kurulunun önerileri doğrultusunda açıkladığı son yasak ve kısıtlamaların içerisinde yer alan Pazar yeri ve market gibi alanlara gidecek olanların maske takma zorunluluğu kararı sonrası insan sağlığı için denetimler sıkılaştırıldı.

MASKESİZ GİRMEK İSTEYİNCE GÖZALTINA ALINDI

Pamukkale Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Pelitlibağ kapalı Pazar yeri de son genelge sonrası yoğun güvenlik tedbirleri alınan bölgelerden birisi oldu. Pazar yerinin bir girişi hariç diğer tüm girişleri demir bariyerle kapatıldı. Tek bir noktadan giriş çıkış yapılan Pazar yerinin o bölgesine termal kamera yerleştirildi.

Bu noktaya gelen bir erkek vatandaş pazara maskesiz ve eldivensiz girmek istedi. Girişte bulunan yetkililer son genelgeyi hatırlatarak girmesine izin veremeyeceklerini söyledi. Vatandaş girmek konusunda ısrar etti, ardından girmek için hamlede bulununca yetkililer tarafından dışarı çıkarıldı. Dışarı çıkarılmasına sinirlenen vatandaş görevlilere hakaret edip arbede yaşanmasına neden oldu.

Pazar yerinde görevli polis memurlarının durumu fark etmesi üzerine vatandaşın yanına gelerek zorluk çıkartmamasını söyledi. Zorluk çıkartmakta ısrar eden vatandaş polislere de hakaret edip üzerlerine yürüdü. Tüm uyarı ve ikazlara rağmen sorun çıkarmaya ve hakaretler etmeye devam eden vatandaş polisler tarafından gözaltına alınmak istedi.

Gözaltına alınacağını anlayan vatandaş polislere karşı tekrar hamle yapmaya çalışırken yere düştü. Yere düşmesinin ardından görevli polisler tarafından yakalanarak polis aracına bindirildi. Umumi hıfzıssıhha kanununa karşı gelmekten ve polise mukavemet etmekten gözaltına alınan vatandaş ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Kaynak: Sarayköy Haber

Editör: TE Bilişim