Denizli Tabipler Odası Başkanı Meral Alten, Denizli’deki korona virüsle mücadele kapsamında normalleşme adımları olarak atılan adımlar hakkında açıklama yaptı. 5 madde halinde açıklama yapan Alten, 4 günlük sokağa çıkma yasağının Denizli’de uygulanmayacak olmasına tepki gösterdi. Alten, “Denizli’de 4 günlük sokağa çıkma yasağının olmaması ile birlikte hastalık daha fazla yayılacak, vaka sayısı artacaktır. Sağlıkçılar açısından da değerlendirdiğimizde sağlık personelimiz bu süreçte hem psikolojik hem de fiziki açıdan çok yoruldular. Yasağın olmaması ile birlikte vakalar artacak. Erken verilmiş bir karar olduğunu düşünüyorum. İnsanlar salgın bitmiş gibi davranıyorlar. Dikkat etmiyorlar” dedi. 


MASKE TAKMAYAN ÇOCUKLAR DIŞARIDA GEZİYOR
0-14 yaş çocuklar için bugün verilen 4 saatlik izni de değerlendiren Alten, “Bugün dışarıda çocukları gördüm. Maskesini takan sosyal mesafeye dikkat eden çocuklar vardı. Ancak el ele kol kola olan çocuklar da vardı. Maske takmamışlardı. Çocuklar sokağa herkesin sokakta olmadığı bir gün çıkmalıydı. Geçen hafta sonu 65 yaş ve üzeri vatandaşlar çıkmıştı. Ancak sokağa çıkma yasağı vardı. Çocuklar ise herkesin sokakta olduğu bir günde dışarı çıktı. Yaşlılarımız için de aynı durum söz konusu olacak bu hafta sonu. Denizli’de sokağa çıkma yasağı olmayacak, herkes sokakta olacak. Yaşlı vatandaşlar da bu durumda sokağa çıkmış olacak” diye konuştu. 


AVM’LERİN AÇILMASI ERKEN BİR KARAR
Alten’in açıklaması şu şekilde:
Alışveriş merkezlerinin açılması da erken bir karardı. Hastalığın yayılmasında artış olacağını düşünüyorum. Çünkü insanların alışveriş merkezlerine akın ettiği görüntüleri gördüm. Korkunçtu. Kurallara uymayanlar vardı. 


DENİZLİ’DE VAKA SAYISI AYNI AZALMA YOK!
Denizli’de 2-3 haftadır vaka sayısı aynı. Hiçbir azalma yok. Ancak şu günlerden sonra artış olacaktır. Sağlık çalışanlarında görülen vaka sayısında da aynı şekilde özellikle bu hafta sonundan sonra tedbirler iyi alınmazsa, insanlar sosyal mesafeye dikkat etmezse, maske- eldiven kullanımına özen gösterilmezse bir artış olacaktır diye düşünüyorum. 


GEREKMEDİKÇE DIŞARI ÇIKMAYIN
Herkes hastalansın diye bu kararlar anlıyorsa, insanlar kendini koruyacak. Gerekmedikçe dışarı çıkmasınlar. Özellikle maskelerini çenelerine takmasınlar. Aksesuar gibi duruyor. Maskelerini düzgün kullansınlar. Sosyal mesafeye mutlaka dikkat etsinler. 1’er metre aralıklı olsunlar. Madem virüs yayılacak, vatandaşlar kendilerini korusun ki yavaş yayılsın.”

Editör: TE Bilişim