Denizli Haber - Yapılan uyarılara kulak asılmadığı her gün kamuoyuna yansıyan haberlerle ortaya çıkıyor.

DENİZLİ’DE EN RİSKLİ BÖLGELER NERESİ SORUSUNA ARTIK HER YER YANITI VERİLEBİLİR!

Denizli'de korkma virüsü yoğunluk haritası güncellendi. Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar uygulaması verilerine göre Denizli’de yüksek risk anlamına gelen kırmızı noktalı ala daha geniş alana yayıldı. 650 bin nüfuslu İl merkezinde çok sayıda mahallede evler ve sokakların karantina altına alındığı vaka sayısının da hızla arttığı iddia ediliyor.

DENİZLİ'DE DURUM GİTTİKÇE RİSKLİ HALE GELİYOR

Hayat Eve Sığar uygulaması verilerine göre Denizli’de son dönemde korona virüs vakası artmaya devam ediyor. Son dönemde yaşanan artışın ardından 650 bin nüfuslu İl merkezinde yüksek risk anlamına gelen kırmızı noktalı alan sayısı 50'yi aştı. Kırmızı kodlu alanlara yenileri eklenirken kırmızı noktalar daha geniş alana yayılarak merkezde hemen hemen riskli alan yok denecek kadar az.

SOSYAL MESAFE YOK

Birçok uyarıya, can kayıplarına karşın Çınar meydanında yasaklara uyulmuyor. Sosyal mesafe kurallarına ise dikkate alınmıyor. Çınar’daki kafeler dolup taşarken, sosyal mesafeye dikkat edilmiyor. Kafelerde kişi sayısı düşürülmeden müşteri alınmaya devam ediliyor. Masalar arası mesafe kuralı uygulanmıyor. Vatandaşlar koronavirüs yokmuşçasına alışveriş yaparken, ne yazık ki esnafın birçoğu maske takmıyor. 'Hayat Eve Sığar' uygulamasına göre Yeşilköy Caddesi, İstiklal Caddesi, Fatih Caddesi, Halk Caddesi, Dumlupınar Caddesi, Şehit Yılmaz Bakan Caddesi, Ulus Caddesi, 29 Ekim Bulvarı, Şehit Yunus Keskin Caddesi, Çal Caddesi, Ankara Bulvarı, 1478 Sokak, Hüdai Oral Caddesi, 1719 Sokak, İlbadi Eski Mezarlık, Alparslan Caddesi, Ziyatıkırıoğlu Caddesi, Kıbrısşehitler Caddesi, Vatan Caddesi, çok yüksek riskli bölge' olarak gözüküyor.

KARANTİNA İDDİASI

Vakaların arttığı Denizli'de kaç vaka var sorusuna yetkililerden cevap gelmezken, şehrin birçok noktasında mahalle, ev ve apartman bazlı karantina işlemlerinin uygulandığı iddia ediliyor. Maalesef birçok noktada ortaya çıkan manzara hiç de iç açıcı değildi.

Editör: TE Bilişim