Denizli’de Eyüpoğlu Mermer firmasının elektrik trafosunun teminat bedelini yüzde 500 artarak, 90 bin TL’den 542 bin TL’ye çıkması, firma sahibini isyan ettirdi. Firma Sahibi Mehmet Eyüpoğlu, uygulamanın elektrik firmasının sanayiciye “Deli dumrul” vergisi uyguladığını iddia etti.

Denizli’de özel elektrik dağıtım şirketi tarafından sanayicilerin firmalarında kullandıkları elektrik trafosunun teminat bedeli için gönderdiği teminat bedelleri, işadamlarında şok etkisi yarattı. Denizli’de uzun yıllar faaliyet gösteren ve yaptığı ihracatla adından söz ettiren Eyüpoğlu Mermer şirketine gönderilen 2019 elektrik trafosu teminat bedelinin fiyatının 542 bin 486 TL olarak belirtilmesi, işadamını isyan ettirdi.

90 BİN TL OLAN FİYAT 542 BİN TL’YE ÇIKTI

2018 yılında elektrik trafo bedeli olarak 90 bin TL ödeyen firma bu yıl alınan karar ile 542 bin TL’ye çıkmış olması, sanayicide adeta şok etkisi yarattı. Firma sahibi Mehmet Eyüpoğlu, artışın yasal bir prosedür olduğunu ve bunu bildikleri ama yüzde 500 oranında bir artışın akıl ve mantığa uygun olmadığını belirtti.

“SANAYİCİ BU KADAR SAHİPSIZ OLMAMALI”

Elektrik dağıtım firmasının bu uygulamasının ‘Deli Dumrul’ vergisi olduğunu ifade eden Eyüpoğlu; “2018 senesinde fabrikamızın elektrik trafosunun teminat bedeli 90 bin TL idi. 2019 yılın içerisinde bizden istenilen teminat tutarı 542 bin  486 TL’dir. Bunun arttırımında yasal bir prosüdür olmasa gerek ki, itirazımızda bu sene kurumun böyle bir karar aldığı bize söylenmiştir.

Böyle % 500 gibi bir artış olsa olsa sanayiciye firma tarafından deli dumrul vergisidir. Sanayicinin Türkiye’de bu kadar sahipsiz olmaması Türk ekonomisinin büyük bir handikabı değilmidir! Denizli’de olan siyasiler, Sayin Valimiz, Sanayi Odası, Ticaret Odası, başkanlarımız şahsi olarak ve TOBB nezlinde bir girişimi olacakmıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim