Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi. Depremde can kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

Merkez üssü Denizli'nin Acıpayam ilçesinde saat 09.34'te 5,5 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem tüm Ege Bölgesi ile Güney Marmara kentlerinde de hissedildi. Depremde can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasarlar oluştu. Acıpayam ilçesinde okullar tatil edildi.

DEPREM ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, sarsıntının yerin 11,36 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi. 15 artçı sarsıntı meydana geldi 2.1 ile 4.8 arasında değişen 15 artçı sarsıntı meydana geldi.

"CAN YA DA MAL KAYBI YOK"

Denizli Valisi Hasan Karahan, "Gelen ilk bilgilere göre can ya da mal kaybı yok. Depremin merkez üssüne yakın konumdaki Yeşildere köyünde bir iki binanın duvarında çatlak oluştu. Ancak araştırma devam ediyor. Şimdilik önemli bir şey yok. Çok şükür." diye konuştu.

ACIPAYAM KAYMAKAMI ŞANLIER: 3 YARALI VAR

Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer TRT Haber'e yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Deprem can kaybı yok, bazı binalarda ufak hasarlar tespit edildi. Uzun bir süre sallandık, hükümet konağından bazı parçalar yere düştü, deprem bitince herkesin dışarı çıkmasını sağladık, okulları boşalttırdık. Çatıdan kiremit düşmesi sonucu hastaneye giden 3 yaralı olduğunu öğrendik, Denizli'ye sevk edildi."

"DEPREM 7 ŞİDDETİNDE HİSSEDİLDİ"

AFAD Deprem Daire Başkanı Murat Nurlu, "Deprem bölgesindeki vatandaşlardan isteğimiz hasarlı binalara girmesinler. Depremin büyüklüğü 5.5'tir, 7 şiddetinde hissedilmiştir. Artçı sarsıntılar devam etmektedir. Kriz masası Denizli'de kuruldu, ekiplerimiz hazır vaziyette. Afet bölgesinde çalışmalar devam ediyor." dedi.

TÜRK KIZILAY EKİPLERİ BÖLGEYE HAREKET ETTİ

İzmir'de konuşlu Kızılay Bölge Afet Müdahale ekipleri, deprem haberinin ardından Denizli'nin Acıpayam ilçesine hareket etti. Kızılay Denizli Şube görevlileri deprem bölgesinde ilk incelemelere başlarken, bölgede ihtiyaca yönelik sıcak yemek ve barınma üniteleri de hazır hale getirildi.

"EKİPLER DEPREM BÖLGESİNE İNTİKAL EDEREK ÇALIŞMALARA BAŞLADI"

Denizli Valilikten yapılan açıklamada, Acıpayam ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi olan 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından Valilik koordinasyonunda Acıpayam Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumların deprem bölgesine intikal ederek çalışmalara başladığı aktarıldı. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Meydana gelen depremde Oğuz ve Yeşildere mahallelerinde eski toprak yapılardan bazılarının yıkıldığı ve çatlakların oluştuğu tespit edilmiş olup, hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kurumlarımız eşgüdüm içinde çalışmakta ve ortaya çıkan ihtiyaçlar anında giderilmektedir. "

Yeniköy Muhtarı Mehmet Biçer ise 151 haneli köyde deprem sonucu ilk belirlemelere göre 6 evde hasar oluştuğunu, diğer evlerde de duvar çatlakları görüldüğünü, hasar tespitinin devam ettiğini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim