Son dakika haberine göre yeni askerlik sistemiyle ilgili kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. AK Parti'li Muş, kanun teklifinin, Meclisin uygun görmesi halinde bayramdan önce yasalaşabileceğini bildirdi. Muş ayrıca yeni askerlik sistemine ilişkin düzenlemeye göre yoklama kaçağı olanların ve bakaya kalanların bedelliden faydalanamayacağını, ancak kanun yürürlüğe girmeden önce yoklama kaçağı ve bakaya kalanlara bir defaya mahsus müracaat hakkı olduğunu belirtti.

Meclis Başkanlığı'na sunulan kanun teklifi yasalaşırsa bedelli askerlik sürekli hale gelecek ve askerlik 6 aya inecek.

Meclis'e sunulan kanun teklifiyle ilgili Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, açıklamalarda bulundu.

AK Partili Muş'un açıklamaları şöyle; Bedelli askerlik kalıcı oluyor, yaş sınırı kalkıyor. 20 yaşına gelmiş herkes bedelli askerlikten faydalanabilecek. Şuanki koşullara göre 31 bin gibi bir bedel söz konusu. Bu bedeli yatıranlar 1 ay askerlik yapacak. Yoklama kaçağı olanlar bedelliden faydalanamayacak fakat kanundan önce yoklama kaçağı ve bakaya olanlar bir seferlik faydalanabilecek. Kanun yürürlüğe girdikten sonra yoklama kaçağı olursa gelmediği her gün için ceza olacak

ŞUANDA ASKERDE OLANLAR...

Yeni sistemde askerlik 6 aya düşürülecek. Şuanda askerde olanlar kanun yürürlüğe girdiği tarihte 6 ayı tamamlayanlar terhis olacak, terhis olmak istemeyenlere de bir rakam ödenecektir.

'BAYRAMDAN ÖNCE YASALAŞABİLİR'

Teklif 48 saat içinde görüşülmeye başlanabilir. Meclis uygun görürse bayramdan önce de yasalaşabilir.

Bedelli yapmayıp, askerliğini uzatanlar için bir takım öncelikler sağlanacak. TOKİ'den ev önceliği ve kamuya ait araçlarda ulaşım gibi kolaylıklar olacak.

Bedelli askerliğe talep fazla olursa kura çekilecek.

Editör: TE Bilişim