Denizli’nin Kale İlçesi’nde düzenlenen Bahar Futbol Turnuvalarında ‘Biraz Hırs’ adlı futbol takımı sahaya ‘Çocuk Bedenime Dokunma’ yazan pankartla çıkarak çocuk tacizleri ve tecavüzlerine karşı tepkilerini gösterdi.

Kale İlçesi’nde Pamukkale Üniversitesi Kale MYO ve ilçede bulunan bir kafenin katkılarıyla düzenlenen Bahar Futbol Turnuvalarında Kaleli esnaflar oluşturdukları takımlar ile sahaya indiler. Esnaflardan oluşan futbol takımları akşam iş çıkışında bir araya gelerek halı sahada karşılaşmalar düzenliyorlar. Kaleli Esnaflardan Mehmet Gören’in oluşturduğu ve kaptanlığını yaptığı ‘Biraz Hırs’ adlı futbol takımı dün gece ki karşılaşmalarına ellerinde ‘Çocuk Bedenime Dokunma’ yazan pankartla halı sahaya çıktılar ve çocuklara yönelik taciz ve tecavüzleri protesto ettiler. Diğer takımlarında destek verdiği protestonun ardından takımlar futbol maçlarını sürdürdüler.

Biraz Hırs takımının Kaptanı Mehmet Gören konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Son zamanlarda daha çok meydana gelen çocuk istismarına karşı Kale’den tepki göstermek için pankart yaptırdık ve sahaya öyle çıktık. O sırada maçı izlemeye gelen tüm taraftar ve futbolcular destek verdi. Kale böyle şeylerin bilincinde. Her daim ağır cezaların verilmesini istiyor. Ben 1,5 yaşında çocuk babasıyım. Kimse bizim evlatlarımıza dokunamaz. Artık sokakta çocuk gördüğümüzde sevemiyoruz. Çünkü korkuyoruz, ailesi yanlış anlayacaklar diye.

Çocukları taciz edenler, tecavüz edenler bizim de sevgimizi, duygumuzu çaldılar. Bizler tepkimizi ortaya koyduk. Tüm vatandaşlarımızdan da tepkilerini orta koymalarını istiyoruz. Çocuklara uzanan elleri kırmaya hazırız. Çocuklar bizim geleceğimiz. Geleceğimize dokunmasınlar” dedi.

Açılan pankart ise seyirciler tarafından alkışlanarak desteklendi. Pankartlı eylem sosyal medyada geniş yankı buldu.

Haber: Hatice Bardakcıoğlu

Editör: TE Bilişim