KOBİ niteliğindeki firmalara KGF desteğiyle 1 Milyon TL’ye kadar kullandırılacak olan kredi geçen hafta KOBİlerin gündemine oturdu. 1 yıl ödemesiz 60 ay vade ile kullandırılacak kredi için 16 banka ile anlaşma imzalandı.

KOBİ DESTEK PAKETİNİN KAYNAK YÖNETİCİSİ PERŞEMBE DENİZLİ’DE

 

Toplamda 3 Milyar TL’lik bir kredi hacmi yaratması beklenen yeni kredi paketi, Avrupa Yatırım Fonu’nun COSME projesi kapsamında Türkiye’ye verdiği 126 Milyon liralık hibe desteğine dayanıyor. Ticari hayatın gündeminde ilk sıraya oturan bu kredi paketi ile ilgili Denizli Sanayi Odası 18 Nisan 2019 Perşembe günü COSME projesinin ulusal koordinatörü KOSGEB’in Başkan Yardımcısı Tuna ŞAHİN’i Denizli’de ağırlıyor. KOSGEB tarafından verilen desteklerin yanısıra COSME projesini de anlatacak olan Şahin’in konuşmacı olarak katılacağı program, Denizli Sanayi Odası üyelerine açık olarak gerçekleştirilecek. KOBİ Teknoyatırım, KOBİGEL – Kobi Gelişim Destek Programı, İşbirliği Destek Programı, Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı, COSME Projesi konularından bahsedecek olan Şahin’in konuşmasının ardından kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilecek olan Soru & Cevap bölümünde, şirket yetkilileri KOSGEB yetkililerine sorularını yöneltecekler.

KREDİ PAKETİNDEN VE KOSGEB DESTEKLERİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

 

Kredi paketi ve destekler KOBİler için düzenlenmiş durumda. Çalışan sayısı 250'den az ve yıllık cirosu 125 Milyon'dan az olan tüm işletmeler KOBİ niteliğinde sayılıyor ve gerek yukarıda bahsedilen kredi paketinden gerekse KOSGEB desteklerinden faydalanabiliyor. Bu koşulları sağlayan tüm şirketlerin yetkilileri Denizli Sanayi Odası’nın web sitesinden kayıt yaptırıp toplantıya katılabilecek ve faydalanabilecekleri kredi ve desteklerle ilgili bilgi sahibi olabilecek.

Editör: TE Bilişim