Denizli Haber - İstanbul’da yaşayan Denizli’nin renkli isimlerinden Avukat Alaiddin Kölgesiz kendisi gibi avukat olan eşi Ayşegül Kölgesiz ile Kenya’ya giderek safariye katıldı.

Yılın bu mevsimi daha verimli topraklara ulaşmak için milyonlarca antilobun aynı anda başlattığı büyük göçe tanıklık eden Kölgesiz çiftinin kameraları sürekli çekimdeydi.

Yırtıcılar için büyük ziyafet anlamına gelen büyüleyici göçün hemen hemen her anına tanıklık eden Kölgesiz çiftinin çektiği görüntüler, profesyonel belgeselleri aratmadı.

Bir tarafta vahşi dünyanın yırtıcıları aslanlar, leoparlar, timsahlar, diğer tarafta antiloplar, zebralar ve gergedanlar olmak üzere bir çok vahşi hayvanı yakından görüntüleme şansı yakalayan Kölgesiz çifti, sık sık facebook üzerinden canlı yayın yapmayı da unutmadı.

Antilopların belgesellere konu olan timsahlarla dolu nehirden geçiş maceralarını da görüntülemeyi başaran Kölgesiz çiftinin tanık olduğu anlar nefes kesti. Bölgedeki köyleri de gezen çiftin yerel kıyafetlerle renkli görüntülere sahne olan gezisi sırasında Afrikalı çocukların ilgisi görülmeye değerdi. Siyahi çocukların cana yakınlığı gözlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilişim