Denizli Haber - Corona virüs vakalarıyla vatandaşlar tedirgin olurken Ege Bölgesi’ndeki sahil görüntüleri ise önümüzdeki günlerde tehlikenin daha da artacağı sinyalini veriyor. Çardak’ta Havalimanı’nda çalışan bir güvenlik görevlisinin corona virüs testinin pozitif çıkmasının ardından ilçede yapılan taramalarda Çardak İtfaiye Müdürlüğü’nde de bir kişi ve aynı ilçe de bir kadın da covid-19 vakasına rastlanırken Buldan’da 5 kişinin testi pozitif çıkmıştı.

Son zamanlarda corona virüs vaka sayısının azalmasıyla ve Türkiye genelinde en az vakanın görüldüğü kentler başında gelen Denizli’de, tekrar vaka sayısının artışı endişeye neden olurken ilginç bir yasakta, Acıpayam’dan geldi. Acıpayam’da Engelsiz Yaşam Parkı 10 Ağustos’a kadar corona virüs tedbirleri kapsamında kapatıldı. Kapatma ile ilgili Acıpayam Belediye Meclis üyesi Birgül Burhan, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Burhan’ın açıklaması şu şekilde, “Sevgili Engelli Kardeşlerimiz; Kurban Bayramında dışarıdan ailelerine bayramlaşmak için birçok vatandaşlarımız memleketlerine geldi. Dönüşlerde başladı. İnşallah ilerleyen günlerde olumsuz bir tablo ile karşılaşmamak için sizlerin sağlığını düşünerek Acıpayam Belediyesi Engelsiz Yaşam Parkımızı 10 Ağustos Pazartesi gününe kadar tedbir amaçlı açmama kararı aldık. Maskemizi takalım, Sosyal mesafeyi koruyalım ve El Temizliğimize dikkat edelim. Sağlıklı günler” açıklamasında bulundu. Corona virüs vakalarının en çok görüldüğü ilçelerin başında gelen ve Acıpayam’da alınan bu önlem, “İlçe de vaka sayısı tekrar artmaya mı başladı. Önlem bunun için mi” sorularını akıllara getirdi.

FETHİYE TATİLİ DÖNÜŞÜ HASTALANDI İDDİASI

Edinilen bilgilere göre Çardak Havalimanı güvenlik görevlisi H.Ş.’nin, bayram öncesi ailesi ile birlikte Fethiye’ye tatile gittiği ve corona virüse tatil beldesinde yakalandığı iddia edildi. H.Ş.’nin yanı sıra Çardak İftaiye Müdürlüğü’nde çalışan kardeşi ve 1 yaşındaki küçük çocuğu da, Denizli Devlet Hastanesi’nde karantinaya alınırken ayın ilçe de bir bayanın da covid-19 testinin pozitif çıktığı ileri sürüldü. Bayanın H.Ş.’nin yakını olup olmadığı henüz bilinmez iken Denizli İl Sağlık Görevlileri, Çardak Havalimanı personellerinin tamamını teste tutacağı ve sayının artması durumunda havalimanında üst düzey güvenlik önlemleri alınabileceği vurgulandı. Çardak Havaalanı yetkililerinin çalışan personelleri sadece uçakların iniş ve kalkışı sırasında çalışmalarına izin verdiği diğer zamanlarda personelleri izole ettikleri de gelen bilgiler arasında. İl Sağlık Müdürlüğü’ne de sağlık taraması için başvuru da bulunulduğu ileri sürülürken ilçe de tedirgin giderek artıyor.

BULDAN KORKU VE PANİK VAR

Corona virüs vakalarının görüldüğü bir diğer Buldan’da ise korku ve panik var. Özelikle, kaynağı belli olmayan söylentiler nedeniyle tedirgin olan ilçe halkı, bazı mahallelerde corona virüs nedeniyle giriş ve çıkışların yasaklandığı söylentileri hızla artıyor. Şu ana kadar Buldan’da hiçbir mahalle de karantina uygulanmamasına rağmen ilçe de birçok mahallenin ismi karantina ile anılırken corona virüs testleri pozitif çıkan 5 kişinin yakın temas kurduğu 30 kişinin evlerinde kontrol amaçlı karantinaya tutulduğu öğrenildi.

TATİL YERLERİ KORKUTTU

Corona virüs nedeniyle uzun süredir evlerinden çıkamayan vatandaşlar, Kurban Bayramı’nı fırsat bilerek tatil beldelerine akın ettiler. Özelikle Marmaris, Akyaka, Gökova, Kuşadası, Didim gibi yakın yerlere akın vatandaşlar denizin keyfini doyasıya çıkarırken yoğunluk ve aşırı kalabalık nedeniyle sosyal mesafe hiçe sayıldı. Korkutan görüntülerin ortaya çıktığı Marmaris, Kuşadası, Didim, Akyaka gibi tatil beldelerine en çok Denizlili vatandaşlar rağbet ederken önümüzdeki günlerde Denizli’ye yansımasının nasıl olacağı hem merak ediliyor hemde tedirgin ediyor.

Kaynak: haberdenizli.com

Editör: TE Bilişim