Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Sungur Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın son günü yaşanan ve 4 Türk ihracatçısının gözaltına alınmasının tüm sektör temsilcilerini derinden üzdüğünü belirtti.Bu yaşanan olayın Türkiye-Çin ilişkilerine zarar vermemesini dilediklerini , Türkiye-Çin doğal taş sektörü sağlam temeller üzerine güçlü bir yapısının olduğunu ve devam edeceğini belirtti.

Denizli firmalarımız sağ salim evlerine döndü.

Fuar katılımcısı olarak ilimizi Çin’de temsil eden Denizli firmalarımız çok başarılı geçen fuarın 4.günü yaşanan bu olaydan zarar görmeden evlerine ulaştılar.Umuyoruz ki sektör temsilcilerimizden 4 Türk ihracatçımız da çok kısa süre içerisinde evlerine ulaşırlar ve kaldığımız yerden başarı öykümüzü yazmaya devam ederiz.

Türk doğaltaş sektöründe en büyük ihraç pazarı Çin’de 150 firma ile katıldığı Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarının son günü yaşanan gözaltıların üzüntüsünü yaşıyor.

Büyükelçimiz ve Başkonsolosumuz Yanımızda

Türkiye’nin Çin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen’in olayın başlama anından itibaren yanımızda olduğunu ve Türkiye’nin Guangzhou Başkonsolosu Melik Bora KERİMOĞLU’nun Xiamen’e gönderdiğini belirtti.

ÇİN, İZMİR BAŞKONSOLOSLUĞU’NU GEÇİCİ OLARAK KAPATTI

Çin Hükümeti İzmir Başkonsolosluğunu geçici olarak kapatma kararı aldı.

Türkiye’nin 23 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaştığı Çin’in , İzmir başkonsolosluğunu geçici olarak kapatması DENİZLİ ve EGE bölgesinin iş yapma heyecanını ve kolaylaştırıcı uygulamaları sekteye uğratacağı ve dolayısıyla iki ülke ilişkilerinin normalleşmesi için Konsolosluğun tekrar açılması gerektiğini düşünüyoruz.

Editör: TE Bilişim