Denizli ve Aydın sınırlarında 16 kilometrelik bir hattı kapsayacak şekilde kurulum aşaması devam eden Denizli Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) projesinde 22 türbinden 18’inin Aydın, 4’ünün Denizli sınırlarında yer alacağı öğrenilirken enerjinin toplanıp dağıtılacağı şalt sahasının Denizli sınırlarında olduğu paylaşıldı.

Deniz seviyesinden bin 800 metre yükseklikte kurulan rüzgar türbinleri kilometrelerce uzaklıktan görülecek seviyeye gelirken 11 tanesi kurulan türbinlerden kalan 11’inin kurulum çalışmaları devam ediyor. Türbinler bir süredir Karacasu’ya gelip daha sonra Ataköy üzerinden Gökbel’e taşınırken, Ataköy’de yolların bozulması vatandaşların tepkisini çekiyor. Ataköy Mahallesi girişinde çeşitli noktalara “ Denizli RES’e gider” tabelaları asılırken, projeye Denizli RES adı verilmesine anlam verilemedi.

İş yoğunluğuna göre 200’e yakın kişinin istihdam edildiği Denizli RES’te çok sayıda Karacasulu çalışan istihdam ediliyor.

 3.96 metre çapa, 80 metre yüksekliğe sahip kulelere takılı her biri 53’er metre uzunluğa sahip kanatlar kilometrelerce uzaklıktan görülebilirken, Akfen Enerji şirketinin toplam 242 MW'lık kurulu güce sahip Kuzeybatı Projesi'nin bir parçası olan Denizli RES’in de içerisinde yer aldığı toplam 4 adet RES’in maliyetinin 263 milyon dolar olduğu ifade edildi.

22 türbinden 18 tanesinin Aydın, 4 tanesinin Denizli sınırında olduğu bilgisi verilirken enerjinin toplanıp dağıtılacağı şalt sahasının Denizli sınırlarında olduğu paylaşıldı.

Projeye bu sebeple Denizli RES adı verildiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim