Denizli Haber - Denizli’nin Babadağ ilçesindeki Ahmet Nazif Zorlu Fen Lisesi’nde iddiaların aksine okul müdürü Soner Küloğlu’nun hastalığın yayılmasını önleyen kişi olduğu ortaya çıktı. Müdür Küloğlu’nda yapılan kovid 19 testinin pozitif sonuçlanmasından sonra okul geçici olarak kapatılmış, toplantılara katılan öğretmenlere yalıtım uygulandığı ileri sürülmüştü.

MASKE KULLANIMI KONUSUNDA HASSAS DAVRANILMIŞ

İlçenin en önemli eğitim kurumlarından biri olan Ahmet Nazif Zorlu Fen Lisesi’nin müdür Küloğlu’nun talimatı ile sık sık dezenfekte edildiği, kovid 19 salgınına karşı tüm tedbirlerin eksiksiz yerine getirildiği öğrenildi. Okulda özellikle maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralı konusunda hassas davranıldığı, personel ve öğretmenlerin sık sık uyarıldığı kaydedildi. Okul Müdürü Küloğlu’nun öğretmenler ile yaptığı toplantılar sırasında maskesini çıkardığı iddialarının da asılsız olduğu ortaya çıktı. Müdür Küloğlu’nun öğretmenler ile uzun süren toplantılar gerçekleştirdiği buna karşın maskesini çıkarmadığı ve sosyal mesafe kuralına da özen gösterdiği kaydedildi. Toplantılarda maskesiz personel bulunmadığının da altı çizildi.

BİR HAFTA SONRA POZİTİF ÇIKTI

Kendini karantinaya alan Küloğlu’nun durumu iyi. Hastalığı ayakta geçiren Küloğlu karantina süresinin sona ermesinden sonra yapılacak testlerin de sonuçlarına bağlı olarak normal sürece geri dönecek. Diğer yandan izole edilen öğretmenler de yapılan testlerde pozitif vakaya rastlanmadığı ortaya çıktı. Müdür Küloğlu’nun test yaptırıp tedbir alması sayesinde okulda görevli müdür yardımcıları ve öğretmenler hastalığa yakalanmaktan kurtulmuş oldu. Ahmet Nazif Zorlu Fen Lisesi’nin yapılan temizlik çalışmalarından sonra kısa süre içinde yeniden açılacağı öğrenildi.

ÇALIŞKAN BAŞARILI TAKDİR EDİLEN BİR İSİM

Diğer yandan Fen Lisesi Müdürü Soner Küloğlu’nun ilçede çok sevilen ve takdir gören bir eğitimci olduğu belirtildi. Yaşanan sürece tanık olanlar, “Müdür bey hastalığa karşı okulda tüm tedbirlerin alınmasını sağladı. Yaptığı toplantılarda kendisi ve personeli de bu konuda hassas davrandı. Sık sık öğretmenler ile toplantı yapacağı için önce kendisi test olmak istemiş. Pozitif olduğu ortaya çıktıktan sonra hemen tedbir aldı. Bu durum toplantılardan bir hafta sonra meydana geldi. Bütün öğretmenlere hastalık bulaştırdığı iddiaları asılsız. Aksine hastalığın yayılımını engelledi. Bazı çevreler özellikle bu tür dedikoduları ortaya çıkarıyor. Buradaki başarılı çalışmaları birilerini rahatsız etmiş olabilir” ifadelerini kullandılar.

Editör: TE Bilişim