Denizli Haber - Denizli’de 19 yaşındaki Ozan Şimşek, doğuştan bu yana mücadele ettiği kas hastalığına karşı savaşını kaybetti. 1,5-2 yaşlarındayken hastalığı ortaya çıkan Şimşek, 7 ay öncesine kadar hayatına tek başına devam ediyordu. Çok zeki bir öğrenci olan Şimşek, Fen Lisesini bitirdikten sonra eğitim öğretim sezonu başında PAÜ Elektronik Mühendisliği bölümünü kazanmıştı. İlk yılında başarılı bir dönem geçiren Şimşek’in hayatı 7 ay önce yatağa mahkum olması ile altüst oldu.

UZUN SÜREDİR MÜCADELE EDİYORDU

İstanbul’da özel bir hastanede ilik nakli olan Şimşek’in, yapılan tüm tedavilere cevap vermediği öğrenilirken, kas hastalığı ile mücadelesinde evinde geçen gün rahatsızlandı. Hemen özel bir hastanede tedavi altına alınan Suzan ve Halil Şimşek çiftinin 3 çocuklardan en küçüğü olan 19 yaşındaki genç, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen gece saatlerinde hayatını kaybetti. Ailesinin hayatta tutmak için uzun süredir mücadele ettiği Şimşek’in en yakın arkadaşı ile aynı kaderi paylaştığı ortaya çıktı.

YAKIN DOSTU İLE AYNI KADERİ PAYLAŞTILAR

Şimşek’in aynı kaderi paylaştığı arkadaşı 16 yaşındaki Kubilay Yiğit’in kas hastalığı nedeniyle Ocak ayında hayatını kaybettiği öğrenildi. Çakmak Mezarlığında defnedilen Yiğit’in ardından Halil-Suzan Şimşek çiftinin 3 çocuğundan en küçük çocuğu olan Ozan Şimşek, kılınan cenaze namazının ardından aynı mezarlıkta toprağa verildi.

Editör: TE Bilişim