İddiaya göre, 2017 yılında Pamukkale İlçesi Fatih Mahallesinde bulunan Adil Demireren Mustafa Musaoğlu İlkokulu'nun depreme dayanıksız raporu vardı. Bina yetersi olduğu için iki ek binada eğitim vardı. Milli eğitim müdürlüğü okulun yıkılmasına ve yeniden yapılmasına karar verdi. Yıkımı gerçekleşen okulun yapımına başlandı .15 Nisan 2019 da inşaatının bitmesi beklenen okulu yapan müteahhit battığını iddia ederek okulu yapamayacağını söyledi. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından istifa dilekçesi kabul edilmedi. Müteahhit ise bir gece yarısı pılını pırtısını toplayıp kaçtı. Okul ise inşaat halinde kaldı. Okulun bahçesinde bırakılan moloz yığınları mahalleliyi rahatsız ederken çocuklar için de kazaya davetiye çıkarıyor.

Okul bahçesi alkol kullananların ve balecilerin mekanı haline geldi.

Veliler İsyanda

Okulları yıkıldığı için başka okulla gönderilen öğrencilerin velileri ise bu durumdan şikayetçi. Çocuklarını maddi yetersizlikler yüzünden servise veremeyen anne babalar her gün okula gitmek için onlarca metre yol yürümek zorunda kalıyorlar.

Pamuklalehaber.com mikrofonlarına konuşan veliler okullarının biran önce yapılmasını istiyorlar. Veliler okullarının inşaatının tamamlanması için kendi aralarında imza topluyor.

Editör: TE Bilişim