Denizli’nin mermer ocakları işleme makineleri konusunda en önemli firmalarından Hidrobarsan, fuarda adından sıkça söz ettirdi.Hidrobarsan Genel Müdürü Adnan Kaçar ve kızı Makine Mühendisi Seda Kaçar, fuarda özellikle Ortadoğu’dan gelen alım heyetleri ile biraraya geldiler.

Ocak işletmelerinde özellikle büyük zincirli kesme makinaları konusunda farkını ortaya koyan Hidrobarsan, standda bu iki devasa makinayı sergiledi.

4 Bin liranın üzerinde maaş veriyoruz

Adnan Kaçar “Bizim için en önemli sorun istihdam, ne yazıkki yatırımlar yapıyoruz ancak personel konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bizim yanımızda çalışan personellerimiz ciddi paralar kazanıyor. 4 bin liranın üzerinde  maaş veriyoruz. Acil serviste görevli bir doktor 4 bin 200 lira alırken, bir torna ustası bizde 4500 liraya kadar para kazanıyor. Ama ne yazıkki teknik eğitime önem veremiyoruz. Teknik eğitimden bize personel gelmiyor. Aileler endüstri meslek liselerine çocuklarını göndermiyor. Bu konuda ciddi bir atılım yapılması gerekiyor. Bizim için endüstri meslek lisesi öğrencilere çok değerli ancak bu konuda yeterli adım atamıyoruz” dedi.

Hidrobarsan Genel Müdürü Adnan Kaçar, “Taş ocağı makineleri konusunda faaliyetini sürdüren bir firmayız. Ocakların ihtiyacı olan her türlü makine bizde mevcut.  Yerimiz Denizli'de ürettiğimiz makineleri Dünya pazarlarına sunduk.” İfadelerini kullandı.

Kesim hızlarının her geçen gün daha iyiye gittiğini belirten Seda Kaçar, 4 makineyle Fuarda yerlerini  adlıklarını belirten Seda Kaçar, Köprü kesim makinesi, Kollu kesme makinesi , rok makinesiyle ve Dağ kesme makinesiyle fuara da yerlerini aldıklarını söyledi. 


Editör: TE Bilişim