Denizli Haber - Denizli Sağlık İl Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi ile yapılan görüşmeler neticesinde Bölge Müdürlüğü personeline ve Bölgede bulunan çalışanlara Covid-19 Antikor Tarama testi yapılıyor.

Denizli Sağlık İl Müdürlüğü antikor testlerini T.C. Sağlık Bakanlığı'ndan temin ederek Bölgede bulunan PAÜ Hastanesi OSB Semt Polikliniği'ne göndermiş, talepte bulunan üyelerin çalışanlarına günlük yaklaşık 300 test yapılarak toplamda 4000 antikor tarama testine ulaşılmıştır. Antikor testi sonucunda kişinin koronavirüs hastası veya hastalığı daha önce geçirip geçirmediği belirlenecek. Tespit edilen vakalara daha sonra PCR testi uygulanacak. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, Bölge Müdürlüğü olarak firmaların salgın sürecinden en az etkilenmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. Salgının ortaya çıktığı ilk günden bu yana güvenli üretim noktasında birçok uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade eden Taş, “Yönetim Kurulumuzun yapmış olduğu girişimleriyle üretimin aksamaması adına çalışanlarımıza yapılan bu antikor testleri Türkiye ekonomimizin yeni normale, yeni ekonomiye geçişine çok ciddi destek sağlayacak. Bölgemizde 25 bin çalışanımız var. Test sonuçları pozitif çıkan çalışanlarımızın tedavi süreçlerini süratle başlatırken, negatif çıkanların da üretime moralli bir şekilde devam etmelerini amaçlıyoruz. Bu şekilde iş yerlerinde üretim performansı düşmeden bu süreci aşabileceğiz. Antikor testlerinin en büyük özelliği hastalığa karşı bağışıklık kazanmış olanla hastalığı geçirmiş olanı ayırabilmek. Tüm dünyanın büyük bir sınav verdiği COVID – 19 salgını döneminde firmalarımızın üretim hızını düşürmemek için gayretlerimizi sürdüreceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilişim