Denizli Haber - Buna istinaden; Bölge Müdürlüğümüz ve bağlı birimler (Arıtma Tesisi, İnşaat Kontrol, Elektrik İşletme, Doğalgaz İşletme, İtfaiye, Güvenlik, İşyeri Hekimi) ile sosyal tesisler, DOHAŞ Antrepo, Mesleki Eğitim Merkezi, 112 Acil Sağlık İstasyonu, OSB Camii, O.S.B. Teknik Koleji ve bünyemizde görevli taşeron firmalar, OSB içerisinde bulunan cadde-sokakları kapsayacak şekilde başvurumuz entegre çevre bilgi sistemi üzerinden (https://ecbs.cevre.gov.tr) yapılarak ilk etapta temel seviyede 24.12.2020 tarih, TS/20/B2/8/1 belge nolu “SIFIR ATIK BELGESİ” alınmıştır.

Bilindiği üzere 2008 yılında T.C. Çevre ve Orman Bakanlı’ğınca ülkemiz genelinde düzenlenen “En Çevreci OSB Yarışması”nda; çevrenin korunması, geliştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve çevre bilincinin yaygınlaştırılması konularında göstermiş olduğu gayret ve yapmış olduğu çalışmalardan dolayı II. En Çevreci OSB seçilerek “Çevre Beratı” ile ödüllendirilmiş idi.

OSB Yönetim Kurulumuzun çevreye olan hassasiyeti ile Bölge Müdürlüğümüzce çevre konusunda çalışmalarımız titizlikle özveri ile devam edecektir. Bundan böyle “Sıfır Atık Yönetmeliği”nde belirtildiği üzere sırasıyla gümüş, altın ve platin sıfır atık belgelerini almak ve atıksu arıtma tesisinden arıtılarak 2872 sayılı Çevre Kanunu’na bağlı Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’nde belirtilen standartların altında alıcı ortama deşarj edilen arıtılmış atık suları ileri arıtma teknolojileri ile geri kazanarak tekrar sanayide ve/veya tarımda sulama suyu olarak kullanarak “Sıfır Deşarj” hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımız devam edecektir.

Editör: TE Bilişim