Denizli haber - Denizli Kızılay Kadın Teşkilatı tarafından; “Hayat Ağacı” projesine katılan kursiyerler ile kahvaltı etkinliği gerçekleştirildi. Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdür Yardımcısı Hulusi KÖSEOĞLU, DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hakkı ÖZTÜRKER,  Kızılay Denizli Şube Başkanı Osman YÜCELİŞ, Denizli Kızılay Kadın Kolları Başkanı Ferah ÖNEL ve Kızılay Şube üyelerinin katıldığı etkinlikte kadınların mesleki eğitime katılımı ve istihdam konularında bilgi alışverişi yapıldı. Kursiyerler ile tanışıldı, soru cevap ile proje lansmanı gerçekleştirildi.  

 

“HAYAT AĞACI PROJESİ” DOSTEM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

“Hayat Ağacı Projesi” hakkında bilgi veren DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hakkı ÖZTÜRKER; “Proje kapsamında ilimizin merkez ilçelerinde yaşayan kadınların toplumsal hayata katılımlarını sağlamak, maddi durumu iyi olmayan, çalışma konusunda hiçbir engeli bulunmayıp imkânı olmayan kadınlara ekonomik destek sağlamak, mesleki eğitim vermek ve toplumsal ekonomik gelişmeye katkıda bulunmak amacı ile “Hayat Ağacı Projesi” DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezimizde gerçekleştirilecek. Hedefimiz kadınların toplumsal hayata katılımlarını kolaylaştırmak, onlara iş imkânı sunmak, kadınların kendi ayakları üzerinde durmasına katkı sağlamak ve aynı zamanda Organize Sanayi Bölgemizdeki firmalarımıza nitelikli eleman yetiştirmeyi amaç ediniyoruz.  336 saatlik “Düz Dikiş Makineci” eğitimi ile kurs sonunda Millî Eğitim Bakanlığı onaylı mesleki eğitim sertifikasına sahip olacak kursiyerlerimiz almış olacakları sertifika ile hayat boyu kullanabilecekleri bir mesleki eğitim diplomasıyla meslek edinmiş olmak ile birlikte kurs sonunda istihdamlarını sağlayacağız. Eğitim boyunca kursiyerlerimize motivasyon desteği vererek daha hızlı uyum sağlamalarına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.” dedi.

DENİZLİ OSB OLARAK BİRÇOK YENİLİKÇİ PROJEYE İMZA ATIYORUZ

Bölge Müdürlüğü olarak birçok yenilikçi projeye imza attıklarına vurgu yapan Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet TAŞ : “Bölge Müdürlüğü olarak birçok yenilikçi projeye imza atıyoruz. Sanayimize nitelikli eleman yetiştirmeye, kadınların istihdama katılımlarına, mesleki eğitime öncelik veriyoruz.  Denizli Organize Bölgesi Teknik Kolejimiz (DOSTEK) ve Mesleki Eğitim Merkezimiz (DOSTEM) ile mesleki eğitimde birçok projeye imza atıyoruz. “Hayat Ağacı Projesi” kapsamında Kızılay Kadın Teşkilatının bölge müdürlüğümüze ziyareti ile proje karşılıklı fikir alışverişi ile hayata geçti. Eğitim sonunda kursiyerleri sanayimize kazandıracağız, istihdamlarını gerçekleştireceğiz. DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezimizde mesleki gelişim ve meslek edindirme eğitimleri devam ediyor. Kurumsal eğitimler de mesleki eğitim merkezimizde gerçekleştirilecek. Kurumsal kimliği ile DOSTEM, firmalarımızın çalışanlarına destek olmaya, hizmet vermeye devam edecek. Projenin hem kursiyerlerimize hem de sanayicilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim