Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünce 01 Eylül 2018 tarihinde faaliyete geçirilen Mesleki Eğitim Merkezinde Sertifikalı Temel İlkyardım Eğitimi verilmeye başlandı.

Ülkemizde iş kazaları, ev kazaları, trafik kazaları ve doğal afetlerin meydana gelebileceği düşünüldüğünde; hayat kurtarma ya da olası tehlikeleri en aza indirgemeye yönelik ilk yardım eğitiminin geniş kitleler tarafından bilinmesi önem arz etmektedir. Önümüzdeki yıllarda ilkyardım eğitimi almış sertifikalı ilkyardımcıların sayılarının ve niteliklerinin artmasına ve toplumumuzun ilkyardım konusunda bilinçlenmeleri “TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMLERİ” ile mümkündür.

Bu bağlamda, sanayicilerden gelen talepler doğrultusunda “Temel İlkyardım Eğitimleri” Denizli Organize Sanayi Bölgesi Mesleki Eğitim Merkezinde başlamıştır.

Bölge Müdürlüğü tarafından desteklenen kurslar ile bölgede ihtiyacı olan herkesin ilkyardım eğitimi alması hedefleniyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş, “Bölgemizde bulunan sanayicilerimizin her türlü ihtiyacını karşılamak ve problemlerini çözmek için projeler üretmeye devam ediyoruz. İlkyardım eğitimleri de bu projelerden bir tanesi. Bölgemizde 25.000 çalışan mevcut olup çalışanlarımızın bu eğitim için Denizli’ye gitmeleri iş kaybına sebep olduğundan dolayı bu eğitimleri vermeye başladık. Bölgemize hayırlı olsun.” dedi.

İlkyardımcı bulundurmayan kurum ve kuruluşlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanununun 295’inci maddesi hükmü doğrultusunda işlem yapılır.

Temel İlkyardım eğitimi, ilkyardım Yönetmeliğinin 16.maddesine istinaden; a) Az tehlikeli işyerlerinde, her 20 çalışan için 1

  1. b) Tehlikeli işyerlerinde, her 15 çalışana kadar 1
  2. c) Çok tehlikeli işyerlerinde, her 10 çalışana kadar 1, “Temel İlkyardım Eğitimi” sertifikası almış “İlkyardımcının bulundurulması zorunludur.”
Editör: TE Bilişim