Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Denizli İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen “Meslek Hastalıkları Farkındalık Toplantısı” gerçekleştirildi.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantı, Ulu Önder Atatürk ve tüm aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Birim Sorumlusu Dr. Ayşe Betül Gevrek’in açılış konuşması ile başladı.

Dr. Ayşe Betül Gevrek’in açılış konuşmasının ardından Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Şube Sorumlusu Niyazi Akman, “6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun Meslek Hastalıkları Yönünden Getirdiği Yükümlülükler” başlıklı sunumunu yaptı.

Ardından Pamukkale Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bostancı, “Meslek Hastalıkları Etyolojisi ve Korunma Yolları” ve SGK Denizli İl Müdürlüğü’nden Servis Şefi Gülten Kertik “Meslek Hastalıkları ve İş Kazaları SGK Yönünden Getirdikleri” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Bölgemiz firmalarının çalışan temsilcileri, işveren temsilcileri ve işveren hekimlerinin katıldığı toplantı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.  

Editör: TE Bilişim