ENGELLİLER DERNEKLERİ BAŞKANLARINA DENİZLİ İŞKUR TARAFINDAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Engelli vatandaşlarımızın istihdamında daha iyiye ulaşmayı amaç edinen Denizli İŞKUR, Engelliler Dernekleri Başkanlarına ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Denizli İŞKUR İl Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda İl Müdürü Fatih IŞIK, engelli derneklerinin yetkililerine, engellilere verilecek destek ve hibe programları, Kamu da engelli alımı, engelli çalıştırma zorunluluğu ve çalıştırmayan firmalara uygulanacak cezalar hakkında bilgi verdi.

Toplantıya İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, İl Dernekler Müdürü Sefa ALTINTAŞ, Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu, Denizli Sakatlar Derneği Başkanı Osman Çıyancı, Denizli Umut Çocukları Derneği Başkanı Nesrin Akbeyik, Buldan Engelliler Derneği Başkanı Muhammet Çelik, Görme Engelliler Eğitim Spor Derneği Başkanı Aytekin Kokulu, Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aysun Tonel, Sessizler Spor Kulübü Başkanı Sevil Güngör, İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Akın Ünal katıldı.

Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık tarafından yapılan açıklamada , “Genel Müdürlüğümüz Yetkili Komisyonu tarafından kendi işini kuracak engellilere 36 bin lira olan hibe miktarını 50 bin liraya çıkartılması kararlaştırıldı. Mesleki Eğitim veya Girişimcilik Belgesine sahip ve en az % 40 engel durumu bulunan herkes bu hibeden faydalanabilecek” dedi.

Fatih Işık ayrıca , “Engelli işçi çalıştırma yükümlülüğüne uymayan işveren veya işveren vekiline çalıştırmadığı her engelli işçi ve çalıştırmadığı her ay için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce 2.211 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Kamu kuruluşları da bu para cezasından hiçbir şekilde muaf tutulmamaktadır” dedi.

Engelli teşvik ve girişimcilik programlarından faydalanmak için Denizli İŞKUR’a başvuru yapılması gerekmektedir.

Editör: TE Bilişim