Merkezi Ankara'da bulunan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Genel Kurulu gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Memiş Kütükçü'nün güven tazelediği genel kurulda Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necip Filiz, OSBÜK Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi.

YENİ PROJELER GELİŞTİRECEĞİZ

Türkiye’de bulunan 331 OSB içerisinden yönetime giren Başkan Vekili Filiz, OSB’lerin cazibe merkezi olması için ve organize sanayi bölgelerinin sorunlarına çözüm üretebilmek hedefiyle çalışacaklarını söyledi.

Türkiye'nin dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında yer alması hedefinde girişimci ve sanayicilere büyük görev düştüğüne vurgu yapan Başkan Vekili Filiz: “Memiş Kütükcü’nün başkanlığında, arkadaşlarımız ile el ele vererek OSB'ler için yeni projeler geliştirmenin gayretinde olacağız.” dedi.

Başkan Vekili Filiz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “OSB'lerimiz, Türk sanayisinin dünyayla entegre olmasını ve rekabet gücümüzün artmasını sağlayacak bir vizyona sahipler. Kendilerini büyütmekle kalmadılar, sanayimizin büyümesinde de lokomotif görevi üstlendiler. Türkiye’de sanayinin lokomotifi konumunda olan organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren firmalarımızın sorunlarına hâkimiz. Bu sorunların çözümü, organize sanayi bölgelerinin daha rahat bir atmosferde çalışmalarını sürdürmeleri anlamında geliştirilecek projeler ve inovatif düşüncelerin harekete geçirilmesi adına yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızla el ele ve gönül birliğiyle hareket edeceğiz. Sağolsun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız bizleri hiç yalnız bırakmadı, sanayicimizin ve girişimcimizin elinden tuttu.”

OSB'LERİN OSBÜK'TEKİ TEMSİLİYETİ ARTTI

OSBÜK; OSB’ler arası uygulama birlikteliği ve işbirliğini sağlamak, dayanışmayı temin etmek, OSB’lerin sorunlarının çözümüne yönelik ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde girişimde bulunmak ve çalışmalar yapmak, Bakanlık ile OSB’ler arasında koordinasyonu sağlamak ve Bakanlıkça verilen görevleri yerine getirmek amacıyla kurulan bir özel hukuk tüzel kişiliğidir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Pek çok konuda değişikliklerin yapıldığı düzenlemeye göre, OSB yönetim kurulları ile OSBÜK yönetim kurullarındaki üye sayısı 11’den 15’e çıkarıldı. OSB yönetim kurulu toplantılarının ayda iki kez yapılması hükme bağlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın da sık sık ifade ettiği üzere, OSBÜK sanayicilerimiz için büyük önem taşıyor ve önder sıfatını fazlasıyla hak ediyor.

DAHA ÇOK ÜRETİM DAHA ÇOK YATIRIM

Enerji ve ham maddelerin daha verimli bir şekilde kullanılmasının sağlandığı, atıkların minimize edildiği, işletmeler arası malzeme ve enerji değişimlerinin üst düzeyde olduğu, yerelleşmenin sağlandığı, ekonomik büyümenin, kalitenin ve sosyal dengenin korunduğu yeni nesil OSB'lerimizi, sanayimizin hizmetine sunma gayreti ve işbirliği içerisinde daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz, daha çok yatırım yapacağız, daha çok istihdam sağlayacağız. Türkiye'nin yeni büyüme hikâyesini hep birlikte yazacağız” dedi.  

Editör: TE Bilişim