Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve 3. Göz Danışmanlık işbirliği ile “ÜRETİM YÖNETİMİ” konulu seminer Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ekonomist Hikmet Baydar’ın sunumu ile gerçekleşen seminerde; Süreç Yönetimi, Makine Yönetimi ve İnsan Yönetimi başlıkları altında bilgiler verildi.

3.Göz Danışmanlık firması CEO’su Hikmet Baydar, üretimi gerçekleştiren insanların önceliklerinin belirlenmesi konusuna dikkat çekerek; “Üretim yönetiminde bu güne kadar yapılan uygulamalara baktığımız zaman genellikle süreçlerin oluşturulması o süreçler içerisindeki iş aşamalarının oluşturulması gibi çok standart bazı modeller konuşuluyor. Fakat üretim yönetmek sadece makineyi ve süreci yönetmek değil daha çok üretimi gerçekleştiren insanları da yönetmek demektir. Öncelikle üretimi yönetmek, şirketin bütün birimlerinin koordineli çalışması ve sağlıklı ilişkiler kurması demek. Bunun yanında üretimi yöneten kişi sadece bir makine bandını, üretim bandını yönetmiyor. O işi yapan insanları da yönettiği için üretimde çalışan insanların motivasyonundan da sorumlu ama maalesef bizde üretimi yöneten kişiler daha çok üretimin çekirdeğinden geldikleri için bu konularda oldukça zayıf ve eksikler. Dolayısıyla karşısındaki insanlara nasıl hitap edecekler bilmiyorlar. O yüzden de genellikle imalathanelere gidin bakın herkes hayatından bezmiş gibi çalışır. Hiç kimse keyifli ve mutlu çalışmıyor. Sebebi ne? Üretimi yöneten yöneticiliği bilmiyor. Kimi nasıl yöneteceğini bilmiyor ve o ekibinin lideri olduğunun, motive etmesi gerektiğinin farkında değiller.” şeklinde konuştu.

Seminer için gelen katılımcılara, çalıştırdıkları insanlar ile beraber bir ekip oldukları ve başarının da buna bağlı olduğunun altını çizen Baydar, “Buradaki insanlar öncelikle çalıştırdıkları insanların sonuçta bir varlık olduğunu, kendi iç dünyalarının olduğunu ve başarının bir ekip işi olduğunu bilmeleri gerekiyor.” dedi.

Editör: TE Bilişim