Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve İŞKUR Denizli İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen “Yeni Yayınlanan İstihdam Teşvikleri” konulu seminer Denizli OSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıya İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, sanayiciler ve İnsan Kaynakları yetkilileri katıldı.

Toplantı İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık’ın açılış konuşması ile başladı. Işık, “Organize sanayi bölgesindeki çalışmalarımız bir samimiyet içerisinde devam etmekte olup, neticeleri de alınmaktadır. Organize sanayi bölgesindeki işletmeler İŞKUR desteklerinden azami derecede faydalanmaktadır. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne bu seminerde yapmış olduğu ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, “İŞKUR’un istihdam teşviklerinden olan MEGİP ile ilgili ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Bölgemizde bulunan meslek lisesinin özelleşmesiyle birlikte nitelikli ara eleman yetiştirme konusunda gerekli adımları attık. Mesleki Eğitim Merkezimizde de talep edilen tüm konularda eğitime başlayacağız. Ancak bu eğitimler yapılırken İŞKUR desteklerinden faydalanılması için azami gayret gösterilmesi gerekir.” dedi.

İŞKUR Denizli İl Müdürlüğü’nden İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Ali Özel, İşe İlk Adım Projesi’ni tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Özel, “Bu proje ile yüksekokul veya fakülteden mezun 18 -29 yaş aralığındaki gençlerin işbaşı eğitim programına alınarak mesleki deneyim ve tecrübe kazanmaları hedeflenmektedir.” dedi.

İŞKUR Denizli İl Müdürlüğü’nden İş ve Meslek Danışmanı Burak Demirtop, İşte Anne Projesi’ni tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Demirtop, 0 – 14 yaş arası çocuğu bulunan annelerin iş hayatına katılmalarını sağlamak amacıyla başlatılan bu proje ile sanayi ve imalat sektöründe çalışmaları halinde 2 – 5 yaş arasında çocuğu olan annelere de aylık 400 TL kreş desteği sağlanacağını belirtti.

İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Zafer Alıcı ise “Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) hakkında ayrıntılı bilgi içeren sunumunu yaptı. Soru cevap kısmının ardından seminer sona erdi.                                                                                                  

 

Editör: TE Bilişim