Denizli Haber - Toplantıya; OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seyit Ardıç, Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Gülmez, Erdim Noyan, Tahir Nursaçan, Cengiz Şimşek, Ali İhsan Özdoğan, Adnan Keleşoğlu, Mustafa Türker, Günay Güneş, Fahri Eldemir, Necip Filiz, OSBÜK Denetim Kurulu Üyesi Sabri Tekli, OSBÜK Genel Sekreteri Serkan Ata katıldı.

Toplantıdan önce OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu ve Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet TAŞ; Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan’ı ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu toplantısı için Denizli’ye gelen Anadolu’nun en önemli iş adamları, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji’ni gezdi. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu, Başkan Vekili Derya Baltalı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de eşlik ettiği OSBÜK Yönetimi, Okul Müdürü Sadi Öztekin tarafından karşılandı.

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü ile beraberindeki heyet, okulda eğitim verilen tüm bölümleri gezdi, öğrenciler ve öğretmenler ile okul yönetiminden verilen eğitime ilişkin bilgiler aldı. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü ve beraberindekiler okula hayran kaldı.

Okulun her bölümünde ayrı bir özellik ile karşılaşan Kütükçü ve beraberindeki heyet hayranlıklarını gizleyemedi. Öğrenciler ve öğretmenler ile sohbet eden heyet, yapılan işler ve alınan eğitimleri ilgiyle dinledi. OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necip Filiz, OSBÜK Yönetimi’nin ziyareti ve okula ilişkin bilgiler verdi. OSBÜK Üst Kurulu’nun Denizli’de toplanmasının kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Filiz, birçok ilin OSB, sanayi odası ve ticaret odası başkanları ile üst yönetimlerini ağırladıklarını kaydetti.

Mesleki eğitime büyük önem verdiklerini belirten Filiz, “DOSTEK Koleji şu anda emekleme aşamasında. Biz aldığımız günden itibaren çok hızlı bir değişim ve gelişim içine girdi, hızla büyüyor. Daha önce öğrenci bulamayan ve kontenjanının çok altında mevcut ile ayakta kalmaya çalışan, ardından da kapanan okul, biz devraldıktan sonra tamamen değişti. Kontenjanımızın çok üzerinde, 1.200 dolayında ön kayıt aldık ve bunlardan birçoğunu okulumuza kabul edemedik. Kontenjanımız şu anda tamamen dolu” dedi.

Amaçlarının Denizli sanayisine nitelikli ara eleman yetiştirmek olduğunu belirten Filiz, “Okulumuz ile Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işletmeler sıkı bir ilişki içine girdi. Şimdiden birçok sanayi kuruluşu buradan öğrenci aldı, hem onlara burs veriyor, hem de fabrikalarını açtı. Biz eminiz ki okuldan mezun olan öğrencilerimizin en az yüzde 75’i hemen iş bulacak, fabrikalarda çalışmaya başlayacak” dedi.

KÜTÜKÇÜ: “İNSANA YAPILAN YATIRIM, ZARAR ETMEYEN TEK YATIRIMDIR”

OSBÜK Yönetim Kurul Başkanı Memiş Kütükçü ise OSB Üst Kurulu olarak 2 günlük program için Denizli’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Organize Sanayi Bölgeleri’nin en önemli ihtiyacının insan kaynağı olduğunu anlatan Kütükçü, bu nedenle de mesleki teknik liseleri çok önemsediklerini kaydetti.

OSB’lerin mesleki eğitimde etkin rol almasını istediklerini, Denizli’nin bunu başardığını belirten Kütükçü, “İnsana yapılan yatırım, zarar etmeyen tek yatırımdır. Bu okul, insan yetiştiren bir fabrikadır. DOSTEK Koleji’nde elde edilen bu başarı, yakalanan ivme nedeniyle OSB ve okul yönetimini tebrik ediyorum. Daha önce öğrenci bulamayan bir okulu almışlar, kontenjanlarının 4 katı talep görür hale getirmişler. Bu çok değerli bir çaba. Tüm OSB’lerden de aynı heyecanı bekliyoruz” dedi.

Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu; “Kalifiye, nitelikli personele olan ihtiyaç günümüzde oldukça yüksektir. Bu sebeple kurumların rekabet araçlarının en önemlilerinden bir tanesi Yetişmiş İnsan Gücü’dür. Sanayinin gelişmesi ve kalkınması ancak böyle mümkündür.” dedi.

Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Derya Baltalı ise “Teknik ve meslek liselerin hayati önemini bildiğimiz için Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi olarak çözüm odaklı yaklaşımlarımıza yenilerini eklemeye devam ediyoruz. Sanayicilerimizin nitelikli eleman sorununa çözüm bulmak hem de öğrencilerimize iş garantisi sağlamak ve bunun yanın da teknik ve meslek liselerimizi cazip hale getirmek için elimizi taşın altına koyduk.” dedi.

Editör: TE Bilişim