Denizli Haber - Denizli OSB Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu, Başkan Vekili Necip Filiz, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akgün ve Bölgemiz sanayicileri katıldı.

REKTÖR KUTLUHAN: “ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİ ADINA ÜZERİMİZE DÜŞEN NE VARSA YAPMAYA HAZIRIZ”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada şunları kaydetti: “Üniversite – sanayi işbirliği adına çok önemli bir adım olan bu toplantı için Denizli OSB Yönetim Kurulu’na ve Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit Beye şükranlarımı sunuyorum. Üniversite – sanayi işbirliği adına üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Denizli’de kurumlar arası işbirliğine Pamukkale Üniversitesi her zaman açıktır.

TEI TUSAŞ MOTOR SANAYİ A.Ş. GENEL MÜDÜR VE YÖNETİM KURULU BAŞKANI PROF. DR. MAHMUT FARUK AKŞİT, İSTİŞARE YAPMAK AMACIYLA SANAYİCİLERİMİZLE BİR ARAYA GELDİ.

Toplantı, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu’nun açılış konuşması ile başladı. Uslu, “Denizli OSB Yönetim Kurulu olarak Bölgemiz sanayicilerinin faydalanması, yatırımlarına yön vermesi amacıyla alanında uzman iş insanlarımızı Bölgemize davet ederek, istişare toplantıları düzenliyoruz. Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit Beye davetimizi kabul ettiği için teşekkür ederim. Hepimiz için faydalı bir toplantı olmasını umuyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit sunum gerçekleştirdi. Dünyadaki her iki uçaktan birini ürettikleri parçalarla uçurduklarını dile getiren Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, “TEI-TS1400’ün ikinci motorunun imalatı bitti. Önümüzdeki günlerde ikinci motorun test süreci başlayacak. 1 ay içinde üçüncü motorumuz bitiyor. Önümüzdeki 6 ay içinde en az beş adet TS1400 motoru üreteceğiz.” dedi.

Akşit, “Türkiye’nin ilk gerçek anlamdaki jet motorunu ürettik. Türkiye tarihinde bir dönüm noktası. Bu motorumuzla beraber Türkiye olarak biz havacılık sektöründe artık Romanya, Polonya, Bulgaristan sınıfından İngiltere, Fransa, Almanya, sınıfına çıkmış oluyoruz havacılık teknolojisinde. Şampiyonlar ligine çıkıyoruz yani. Bu da Türkiye için teknoloji açısından gerçekten bir dönüm noktası. Milli motorumuz, rakip ithal muadil motora göre hem kalkışta hem maksimum sürekli uçuş gücünde hem de acil durum kalkış yani motorlardan birisi arızalandığında tek motorla kaçış modunda rakip motorumuzdan 67 beygir ile 120 beygir arasında daha fazla güç üretiyor. İnşallah bu zorlu olgunlaştırma ve sertifikasyon süreçlerinden sonra 2024’ten sonra milli GÖKBEY helikopterimiz, milli motorumuz ile uçacak inşallah.” diyerek sözlerini tamamladı.

Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit’in konuşmasının ardından soru cevap kısmına geçildi. Plaket ve hediye sunumunun ardından toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilişim