Denizli Haber - Denizli Sarayköy İlçesi’nde bulunan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bitki üretim tesisi kurulması amacıyla yatırımcı kuruluşlara, arsa tahsis belgeleri dağıtım töreni gerçekleştirildi. Valilik konferans salonunda gerçekleştirilen törene; Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, Sarayköy Sera OSB Müdürü Mehmet Yeşilpınar ilgili oda başkanları ve yatırımcı kuruluşların temsilcileri katıldı.

“10-15 YILLIK BİR HİKÂYENİN SONUNDA MUTLU SONA ULAŞTIK”

Törende konuşan Vali Karahan; “10-15 yıllık bir hikâyenin sonunda mutlu sona ulaştık. Burada artık teslimatları yapıp sizlerin gayretiyle tahsis belgelerinizi bugün itibariyle vereceğiz. Devletimizin sağladığı kredi imkânlarıyla da bu bölgenin en kısa zamanda ürün vereceğine inanıyoruz. Bölgemiz ve ülkemiz için önemli bir Sera Organize Bölgesi olarak kurulacağız ileride daha da genişleme şansı olabileceğini düşünüyoruz. İnşallah bunu hep beraber çalışıp gayret ederek neticeyi göreceğiz. Tabi bu duruma kolay gelinmedi. Son iki yılda toparlayıp bu hale getirmek epey yordu bizi. Ama çok şükür bunu da hallettik. Bu ciddi bir yatırım tabi. Devletin 25 milyona yakın bir kaynağı buraya tahsis edildi. Örnek bir çalışma. Hepimiz bu işin olması için elimizden gelen gayreti gösterdik. Allah bizi mahcup etmesin. Bundan sonra da bereketli hayırlı bir işin tamamlandığını görmüş olacağız. Bundan sonrası artık yatırımcı arkadaşlarımızın gayreti ve becerisiyle olacak. İnanıyorum ki buraya Denizli’nin ve Türkiye’nin örnek bir sera bölgesi kuracağız. Tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmanın ardından belgeler, Vali Karahan ve protokol üyeleri tarafından 11 yatırımcı kuruluşların temsilcilerine teslim edildi.

TÜRKİYE’DE İLK

Sarayköy’ün Karataş Mahallesi Hamamaltı Mevkii’ndeki 712 bin metrekare yüzölçümüne sahip bir alan olan Tarıma Dayalı İhtisas OSB, 2007 yılının sonunda ilan edildi. Sarayköy Tarıma Dayalı İhtisas OSB Türkiye’de ilk jeotermal ile ısıtılan Tarıma Dayalı ihtisas Organize Sanayi Bölgesi olma özelliğine sahiptir. Sarayköy Tarıma Dayalı ihtisas OSB’nin hedefi; bir sanayi şehri olan Denizli’de tarım ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi yönünde tetikleyici bir çalışma başlatmaktır. Alternatif sektör arayışı içinde olan Denizli’de jeotermal kaynaklardan yararlanılmak sureti ile termal turizmin yanı sıra jeotermal seracılık faaliyetlerinin geliştirilmesi hedeflenmekte. Bölgede seracılığın başlaması ile yaklaşık 600 personele istihdam sağlanacak.

Editör: TE Bilişim