Turkishtime ve Halkbank’ın Organize Sanayi Bölgeleri’nde gerçekleştirdiği “Ortak Akıl Toplantısı” Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlendi.

Bloomberg TV Yapımcılarından Gazeteci Hakan Güldağ’ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıda, Denizli OSB'nin potansiyelleri, sorunları ve alınması gereken önlemler masaya yatırıldı.

Denizli OSB Ortak Akıl Toplantısı’na; Halkbank KOBİ Pazarlama 2. Daire Başkanı Özer Torgal, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necip Filiz, Denizli OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Uğurlu ve Cemalcan Sirkeci, Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, Aslı Tekstil A.Ş. Genel Müdürü Selim Kasapoğlu, Ekpen Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuzçehre, Erteks Kadife Tekstil Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Ertuğrul, Meyteks Tekstil Ltd. Şti. Mustafa Yenigör, NF Tekstil Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Naif Atlas, Gökdelen İskele A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çengel, Motif Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şeref Arpacı, Cam-Pet A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yurdal Duman katıldı.

Toplantının ana gündemini OSB sanayicilerinin kalifiye ara eleman bulma ve yetiştirme konusu ve dolayısıyla Bölgede açılan Denizli OSB Teknik Koleji (DOSTEK) ve Mesleki Eğitim Merkezi oluşturdu.

Gündemin ağırlıklı ikinci maddesini ise özellikle ihracat konusunda önemli bir konumda olan Bölge sanayicilerinin nakliye ücretlerini düşürmek amacıyla Devlet Demiryolları Lojistik Merkezi projesi konuşularak ihale sürecinin hızlandırılması konusunda gerekli adımların atılarak projenin tamamlanması görüşüldü.

Denizli-Afyonkarahisar karayolunun Organize Sanayi Bölgesini ikiye bölmesi nedeniyle ana kavşakta yoğun olan trafik probleminin giderilmesi için battı çıktı projesinin hızlanması, Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüşülerek gerekli adımların atılacağı konuşuldu.

Bir diğer önemli maddeyi ise Bölge sanayicilerinin ucuz enerji kullanımı konusu oluşturdu. Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi elektrik ve doğalgazı toplu olarak yıllık alım yaptığından dolayı daha ucuz enerji temini konusunun desteklenmesi gerektiğini ve bu sayede Bölge sanayicilerinin üretim ve birim maliyetlerinin düşürülerek rekabet gücünün artacağı belirtildi. Ayrıca güneş enerjisinden faydalanma konusunda hem OSB Yönetiminin yapacağı projeler hem de OSB firmalarının kendi çatılarına kuracağı güneş enerjisi sistemleri konuşuldu.

25.000 çalışanı mevcut bulunan Organize Sanayi Bölgesinde toplu taşıma konusunda gerekli çalışmaların yapılarak çalışan servis ücretlerinin azaltılması için metro, metrobüs türü toplu taşıma projelerinin görüşülerek gerekli adımların atılması gerektiği konuşuldu.

Toplantıda AR-GE ve Tasarım Merkezlerinin sayılarının artırılması ve OSB’de merkezi bir “AR-GE ve Tasarım Merkezi” ve laboratuvar kurularak sanayicilere daha iyi bir hizmet verilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılması konusu görüşüldü. Böylece katma değeri yüksek ürünler elde etme konusunda iyi bir yol alınacağı belirtildi.

Halkbank KOBİ Pazarlama 2. Daire Başkanı Özer Torgal, İvme Kredisinden bahsederek “İstihdama katkı oranı ve ihracat potansiyeli yüksek sektörlere yönelik hammadde ve ara mal üretiminde 2 yıla kadar anapara geri ödemesiz-azami 10 yıl olmak üzere- 150 milyon TL'ye kadar yatırım kredisi sağlanacaktır.” dedi.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necip Filiz, “Organize Sanayi Bölgemizin iyi bir üretim ve ihracat merkezi olabilmesi için Yönetim Kurulu olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Sanayicilerimizin fikirleri bizim için çok önemli olduğundan dolayı bu tür toplantıları daha sık yapmak istiyoruz. Ortak Akıl Toplantıları ile Bölgemizi ülkemizin en önemli Organize Sanayi Bölgesi konumuna getirmek istiyoruz. Özellikle sanayicilerimizin daha ucuz enerji kullanabilmeleri için gerekli tüm çalışmaları yapacağız. Nitelikli ara eleman konusunda bu yıl açtığımız Denizli OSB Teknik Koleji ve Mesleki Eğitim Merkezi çok iyi bir duruma geldi.” dedi.

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda tüm katılımcılar kendi fikirlerini ve sektör problemlerini anlatarak toplantıya katkıda bulundular.

Editör: TE Bilişim