Ulusal ölçekli ilk enerji eğitim projesini başlatan Zorlu Enerji Grubu, beşinci yılında  Denizli'de öğrencilerin enerji kaynakları ve sürdürülebilirlik konularında bilgi sahibi olmalarını sağlıyor. Zorlu Enerji Grubu tarafından 2010 yılında hayata geçirilen Enerjimiz Çocuklar İçin projesi, yeni içerik ve uygulamaları ile devam ediyor. Şimdiye kadar 180 bin çocuğun enerji kaynakları, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği konularında bilinçlenmesini sağlayan proje, Denizli'de belirlenen okullarda hayata geçti. Yeni içerik ve tüm yıla yayılan okul aktiviteleri ile kapsamı genişletilen proje, çocukların,geleceğin enerji sorunlarını çözebilecek nesiller olarak yetişmesine destek oluyor.

Zorlu Enerji Grubu, 2010 yılında başlattığı “Enerjimiz Çocuklar İçin” sosyal sorumluluk projesi Anemon Otel'de tanıtıldı. Toplantıya; Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz. Milli eğitim şube Müdürü Ramazan Yılmaz, Zorlu Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Esra Çakır, proje uygulayıcısı Sarayköy 24 Mayıs İlkokulu Müdürü Yalçın Akbaş, ve öğrenciler katıldı.

ÜLKENİN GELECEĞİ ÇOCUKLAR İÇİN GÜZEL BİR PROJE

Proje hakkında kısaca bilgi veren  Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, "Sadece Zorlu Enerji oluşturduğu bir proje olduğu için değil Denizli'nin ve ülkenin geleceği için sorumluluk arz eden her türlü projeye evet deriz.Çocukların geleceği açısında önemli bir proje olduğu için kabul ettik. Böyle bir projenin Denizli'de olması bizler için güzel" dedi.

 

HER GEÇEN GÜN DAHA FAZLA ENERJİ KAYNAĞINA İHTİYAÇ DUYUYORUZ

Zorlu Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Esra Çakır, “Zorlu Enerji Grubu olarak,her geçen gün daha fazla enerji kaynağına ihtiyaç duyan bir dünyayı miras bırakacağımız çocuklarımızın geleceğe doğru bir şekilde hazırlanabilmesini önemsiyoruz. Bu nedenle, 2010 yılında, topluma ve çevreye karşı duyduğumuz sorumluluğun bir yansıması olarak Enerjimiz Çocuklar İçin projesini başlattık ve böylece şimdiye kadar 180 bin çocuğa enerji kaynaklarını, yenilenebilir enerjiyi, verimliliği ve sürdürülebilirliği öğretmeye çalıştık. Bu yıl ise projemizi daha etkili, etkileşimli ve sürekli kılabilmek amacıyla yeniden yapılandırma kararı aldık. Çevre, iletişim, enerji ve çocuk gelişimi alanında uzmanların danışmanlığında oluşturulan eğitsel içerikleri ve tüm yıla yayılan okul aktivitelerini içeren bu yeni dönemde ilk olarak 5 bölgedeki 92 okulda 8 bin 750öğrenciye ulaşarak enerjiyle ilgili temel bir eğitim sunabilmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımızın alacakları bu eğitimle gelecekte, enerji sorunlarını çözebilecek bir nesil olma yolunda ilk adımı atacaklarını umuyoruz”. 



“TOPLUMA KARŞI DUYDUĞUMUZ SORUMLULUĞUN BİR YANSIMASI”

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı döneminde3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik müfredata uygun içerikler ve okul aktivitelerini içeren proje, Denizli'deki bazı okulları içeriyor. Enerjimiz Çocuklarımız İçin ile bu katkıyı sosyal sorumluluk düzeyine taşımaktan gurur duyduklarını belirten Esra Çakır,  

“Parçası olduğumuz topluma ve çevreye karşı sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Gelecek kuşakların kendi ihtiyaçlarını tehlikeye sokmaksızın, bugünkü kuşakların ihtiyaçlarını karşılayabilen kalkınma olarak tanımlanan sürdürülebilir kalkınma anlayışını ‘Enerjimiz Çocuklar İçin’ projesi ile hayata geçiriyoruz. Çevre ile uyumlu biçimde kaynaklarımızın yüksek verimlilikte değerlendirilerek, enerji tüketiminin enerji-çevre etkileşimine göre yeniden düzenlenmesindeki sorumluluğumuzun bir yansıması olarak ülkemizin ulusal çaptaki ilk enerji eğitimi projesi olan projemizin faydalarının katlanarak artacağına inancımız sonsuz” ifadesini kullandı. 

ENERJİMİZ ÇOCUKLAR İÇİN PROJESİ HAKKINDA
Enerjimiz Çocuklar İçin, 2010 yılında Zorlu Enerji Grubu tarafından başlatılan bir kurumsal sosyal sorumluluk projesidir. Çocukları, enerji kaynakları ve sürdürülebilir kalkınma konularında bilinçlendirmeyi amaçlayan projenin, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı programında Denizli-Sarayköy,Tekirdağ-Süleymanpaşa, Edirne-Merkez, Gaziantep Merkez ve Nurdağı, Aydın-Buharkent, Manisa-Alaşehir ve Osmaniye-Merkez’in yer aldığı 5 bölgede, 92 okulda 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik yürütülecek eğitsel çalışmalar yer almaktadır. Bu eğitsel çalışmalar,enerji ve çocuk gelişimi konularında akademisyenlerden oluşan bir komitenin desteği ile içeriği oluşturulan okul oyunları, özel gün etkinlikleri,çocuk kitapları ve internet sitesi gibi materyalleri içermektedir. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim