1995’te babası ile annesinin boşanması ve velayetinin annesine verilmesinin ardından bir daha babası Orhan Özçelik ile görüşemeyen 33 yaşındaki Uğur Özçelik, uzun süren bir adres aramasının ardından Zeytinköy Mahallesi Muhtarı Serkan Kar’ın yardımıyla 20 yıl sonra babası ile kavuştu. Babası Özçelik’i ilk görüşte tanıyamazken ikili şaşkınlığın üzerlerinden atılmasının ardından bol bol hasret giderdi.

Zeytinköy Mahallesi geçen günlerde bir baba ile oğlunun 20 yıl sonraki buluşmasına tanık oldu. 1995 yılında annesi ile babasının ayrılması sırasında 12 yaşında olan ve ayrılık sonrası annesi ile birlikte kalan 33 yaşındaki Uğur Özçelik, yıllar sonra babasına kavuştu. Zeytinköy Mahallesi Muhtarı Serkan Kar’ın aracılığı ile buluşan ikili hasret giderdi. İlk önce oğlunu tanımayan baba Orhan Özçelik, yıllar sonra evladını karşısında görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Babasına sıkı sıkı sarılan Uğur Özçelik, yıllar sonra babasına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi.

 

AYRILIK ZOR

12 yıl önce hatırladığı adresi bulmaya çalıştığını belirten Özçelik, “Adresi bulmak zor oldu ama sonunda bulduk. Zeytinköy Mahallesi Muhtarı Sayın Serkan Kar Bey sağ olsun bana çok yardımcı oldu. Babanın eksikliği çok zor. Ben yıllar boyunca bunun eksikliğini çektim. İnsanın hayatında danışabilecek ve hayat tecrübesinden yararlanılabilecek birisini arıyor. Eğer babanız yanınızdaysa bu boşluğu onunla doldurursunuz ama benim gibi babanızdan ayrıysanız sıkıntı sürekli devam eder. Ben bu sıkıntıyı hayatım boyunca yaşadım. Anne ve babadan uzak olmak zor. Allah kimseye bu zorluğu vermesin. Bir daha asla babamı bırakmayacağım” dedi.

 

İLK ÖNCE TANIYAMADIM

Bundan 20 yıl önce eşinden ayrıldığını dile getiren baba Özçelik ise, “Ayrılık sonrası eski eşim Uğur’u da alıp gitti. O gün bugündür ona ulaşamadım. Geçen günlerde Muhtarımız Serkan Kar elinde bir telefon video çekiyor. Bizim apartmanın önünde. Bir erkek de sanki buluşma için birini bekliyor. Sonra muhtarımıza döndüm bana mı geldiniz dedim. O da evet dedi. Oğlum bana sarıldı ama ben hala şaşkınım. Kısacası ilk gördüğümde tanıyamadım ama sonra tanıdım. Düşünsenize 20 yıl önce evladınız yanınızdan gidiyor ve aradan geçen 20 yılda onu bir kere bile görmemişsiniz. Ve bir gün karşınıza çıkıyor. Herkes ne düşünür bilmem ama ben çok şaşırdım. Oğlumu bulduğum hatta o beni bulduğu için çok mutluyum. Aracılık yapan eski yeni muhtarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ADRESİ BULMAK ZOR OLDU

Uğur Özçelik’in verdiği adresin üzerinden babayı bulmaya çalıştıklarını açıklayan Zeytinköy Mahallesi Muhtarı Serkan Kar, “Uğur Bey 12 yıl önce kaldığı evi hayal meyal hatırlıyordu. Biz ilk önce o adresin üzerinden gittik ama o yıldan bu yana geçen 20 yılda 3 kere adres noktaları değiştirilmiş. Ben de bunun üzerine eski Muhtarımız Halil Kar ile bir çalışma yaptık ve adresi bulduk. Adresi bulunca Uğur kardeşimizle bunu paylaştık ve o da Almanya’dan önce Antalya’ya geldi. Sonra da kara yolu ile Denizli’ye geldi. Onunla buluştuk ve babasının yanına doğru yola çıktık. Babası Uğur’u ilk görünce tanıyamadı ama sonra tanıdı. Onları bir araya getirmek en güzel görevimdi diyebilirim. Rabbim onları bir daha ayırmasın” dedi. Gökhan KARAISLI

Editör: TE Bilişim