Denizli Tekstil Tasarımcılar Derneği’nin (DETEKS), Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlendiği  seminere,Türkiye’nin tanınmış tasarımcılarından Ahmet Kayaer konuşmacı olarak katıldı. Kayaer, 2017-2018’in ev tekstili trendlerini öğrencilerle paylaştı.

PAMUKKALEHABER

DETEKS’in her yıl Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Ev Tekstili Fuarı öncesi, PAÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlediği  “Yılın Trendleri” konulu konferansının bu yılki konuğu, Türkiye’nin tanınmış tasarımcısı Ahmet Kayaer oldu. Konferansa, Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sema Palamutçu,  DETEKS Başkanı Tülay Pay,  PAÜ Tekstil Bölümü öğrencileri ile Buldan Meslek Yüksek Okulu’nda görevli öğretim üyeleriyle öğrenciler katıldı.  

Kayaer, Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Konferans Salonu’nda PAÜ’lü öğrencilere 2017’de 4 ana temanın öne çıktığını ve doğadan gelen yeşil tonların oldukça sık vurgulandığını, bunun yanında toprak tonlarının da beyaz ve yeşile eşlik edeceğini anlattı.

DÖRT ANA TEMA

Ev Tekstilinde 2017’de “soyut etkileşim”, “etnik etkileşimler, doğadan etkileşimler”, “Yeni romantik etkileşimler”  temalarının işleneceğini,  3 boyutlu iplik ve dokuma desenleri, hasır örgüler, yapısal ve kare seklinde örülmüş yüzeyler, ritmik geçişler ve dijital teknik kumaş ve materyallerin tamamının zamansızlığın yansımasını anlatacağını söyledi.

DOĞANIN RENKLERİ EVİNİZE TAŞINACAK

Önümüzdeki sezonda ev tekstilinde doğa ile bağlantılı kurgulanmış yaşamlar ve onlara yönelik ürünlerin sıkla kullanılacağını dikkat çeken Kayaer, “Özellikle son dönemlerde organik ürünler ile de bu vurgu artacak.  Geri dönüşüm konusu sık sık karsımıza çıkıyor. Artık bu tekstilin içine de oldukça fazla girmeye başladı. Yerküremizin korunmayı bekleyen sınırlı kaynakları var ve geleceğini bizlere teslim etmiş durumda. Bir de sorumlu olduğumuz kuşaklara var. Bu bilinç gittikçe de artıyor talepler bu yönde oldukça fazla. Bu temada özellikle yeşil rengine vurgu yapmak istiyorum. Doğadan gelen yeşil tonları oldukça sık vurgulanıyor. Bunun yanında toprak tonları da beyaz ve yeşile eşlik ediyor” dedi.

Kayaer ayrıca, canlı ve parlak tonlarda bant yada danteller, deneysel ve yaratıcı kumaşlar ve turuncu kumaşları ev tekstilinde sıkça görüleceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim