Denizli Haber - Ege'nin en büyük kitap fuarının yanında yüzlerce kültür yayını ile kitaba büyük önem veren Denizli Büyükşehri Belediyesi, kentte yaşayanların onbinlerce kitaba elektronik ortamda ulaşabileceği dijital kütüphaneyi yayına aldı. Özellikle pandemi döneminde vatandaşların kitaba ulaşımını kolaylaştırmak için hayata geçirilen proje ile sadece Denizli sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşlar "Denizli Dijital Kütüphane" adlı mobil uygulama ile 7 gün 24 saat dijital kütüphaneye ulaşabilecek. App Store ve Google Play'de hizmete sunulan Denizli Dijital Kütüphane mobil uygulamasının cep telefonu, tablet gibi akıllı cihazlara yüklenmesinin ardından ad-soyad ve TC Kimlik Numarası ile sisteme kolaylıkla girilebiliyor. Kütüphane, kitaplığım ve videolar seçeneklerinin yer aldığı mobil uygulamada kişiye özel kitaplık da oluşturulabiliyor.

EĞİTİM VİDEOLARI VE BÜYÜKŞEHİR KÜLTÜR YAYINLARI DA BİR TIK UZAĞINIZDA

350 yayınevinin 25 bin e-kitabından oluşan dijital kütüphanenin yanında Denizli Büyükşehri Belediyesinin 180 dolayında kültür yayını da elektronik ortamda sunuluyor. Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nden Merkez Efendi'ye Mazhar Müfit Kansu'dan Özay Gönlüm'e kadar Denizli'nin yetiştirdiği değerlerin kaleme alındığı kültür yayınlarında kentin geçmişine ışık tutacak eserler de yer alıyor. Dijital kütüphanede Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi öğretmenlerinin anlatımıyla eğitim videoları da bulunuyor. İlk etapta 8. sınıflara özel Türkçe, matematik, fen bilimleri, inkılap tarihi, İngilizce ve rehberlik derslerinin konu anlatımı ile örnek soru çözümlerinin yer aldığı eğitim videolarına kısa süre sonra TYT  ve AYT dersleri de yüklenecek.

"KİTAP ŞEHRİ DENİZLİ"

Denizli Büyükşehir Belediyesi 4. Kitap Fuarı'nda tanıtım çalışmalarına başladıkları dijital kütüphane projesini çok önemsediklerini anlatan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, milli ve manevi değerlerine bağlı, okuyan, sorgulayan, araştıran bir gelecek için yatırım yapmaya devam ettiklerini vurguladı. Sadece Denizli'de ikamet eden vatandaşlara özel binlerce eser ve eğitim videosunun 7 gün 24 saat bir tık uzakta olduğunu anlatan Başkan Zolan, kısa süre önce yüzbinlerce vatandaşın ziyaret ettiği Denizli Büyükşehir Belediyesi 4. Kitap Fuarı'nı düzenlediklerini kaydederek, "Kitap şehri Denizlimizde vatandaşlarımızı kitapla buluşturmaya, okuma alışkanlıklarını artırmaya devam ediyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim