Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Kültür Sanat Turizm ve Tanıtım Vakfı tarafından bu yıl 9'ncusu düzenlenen, Kömürcüoğlu Taş Heykel Kolonisi başladı. 6 heykeltıraşın yer aldığı koloni 2 Ağustos'ta sona erecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Kültür Sanat Turizm ve Tanıtım Vakfı tarafından bu yıl 9'ncusu gerçekleştirilen Kömürcüoğlu Taş Heykel Kolonisi başladı. Kömürcüoğlu Mermer'de düzenlenen koloninin açılışına Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve davetliler katıldı. Büyükşehir olarak her zaman kültür ve sanatın yanında olduklarını ifade eden Gökoğlan, “Büyükşehir Belediyesi olarak kültür ve sanat alanında büyük destekler veriyoruz. Konserler, fuarlar, bienaller... İnşallah önümüzdeki bir ay içerisinde bu genç heykeltıraşlarımızın eserlerini daha farklı bir etkinlikle göreceğiz. Bu anlamda genç heykeltıraşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

ANTİK KENTLER ŞEHRİ DENİZLİ

Kömürcüoğlu ise, 9’ncusu gerçekleştirilen etkinliğin uzun yıllar devam edeceği inancında olduğu kaydederek, "Kolonimizin bu yılki gayesi, ülkemiz  üniversitelerindeki mezunlarımızı koloniye alarak kendilerini tanıtmalarına olanak sağlamak. Üniversitelerimizden pırıl pırıl 5 sanatçımızı buraya davet ettik” diye konuştu.Otaklı da, 9 yıldan bu yana çok güzel şeyler başardıklarını ifade ederek, "İçinde bulunduğumuz bölge antik kentler şehri, heykelin merkezindeyiz diyebiliriz" dedi. Etkinliğin Denizli'nin tanıtımı açısından büyük katkısı olduğunu ifade eden Otaklı, genç sanatçılara başarılar diledi.

KOLONİYE KATILAN GENÇ HEYKELTIRAŞLAR

Ali Ersan Özyurt: Seçildiğimi öğrendiğimde çok mutlu oldum. Böyle bir etkinlikte heykel yapıyor olmaktan son derece mutluyum. Gerekli ekipmanların yeterli sevide olmasından dolayı burada güzel bir dönem geçireceğimi düşünüyorum.

Sevda Kocatepe: Böyle bir imkanı bize sağladıkları için çok teşekkür ediyorum. Heykel Türkiye’de maalesef çok kısıtlı bir alana sahip. Bu bizim için ileriki yaşantımız da tecrübe sağlayacak.

Seher Özcan: Bu güzel imkanları sağladıkları için herkese çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir aktivite. Burada kendimizi geliştiriyoruz. İleriye dönük güzel hedeflerimiz ve düşüncelerimiz var. 

KOLONİYE BUGÜNE KADAR 61 HEYKELTIRAŞ, 4 RESSAM KATILDI

1 Temmuz-2Ağustos tarihleri arasında yapılacak kolonide sanatçılar 1 ay boyunca çalışacak, Bu süre zarfında isteyen herkes alanda çalışmaları yakından izleyebilecek. 2011 yılından beri düzenlenen Taş Heykel Kolonisi'ne bugüne kadar 19’u Türk, 48’i yabancı olmak üzere toplam 67 heykeltıraş ve 4 ressam katıldı.

Editör: TE Bilişim