Acıpayam İlçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü programı, Saat 10:00’da Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Daha sonra Talip Özkan Konferans Salonunda tertip edilen programla devam etti.

Talip Özkan Konferans Salonunda düzenlenen programa, Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, Garnizon Komutanı İsmail Güdül, Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Daire ve Kurum Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programının açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay yaptı. Emekli olan öğretmenler adına yapılan konuşmanın ardından, göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Daha sonra emekli öğretmenler ile diğer çalışanlara Kaymakam Uğur Kalkar tarafından hizmet şeref belgeleri ile şiltleri takdim edildi. Programda ilçe çapında şiir, kompozisyon, resim ve anı yarışmalarında dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri verildi. Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından şiirler okundu ve türküler seslendirildi.

Programda konuşma yapan Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar; "İnsanları ve toplumları şekillendiren temel unsur eğitimdir. Eğitimin en temel iki hedefi bulunmaktadır. Bunlardan ilki; çocukları ve gençleri hayata hazırlamak, yeteneklerini keşfetmek, bilgi ve becerilerini geliştirmek ve bir meslek sahibi olmalarını sağlamaktır. Eğitimin ikinci ve bizce en önemli hedefi ise nitelikli ve erdemli, yüksek karakterli insanlar yetiştirmektir. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirme ve ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarma gayesi doğrultusunda, fedakarca hizmet eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi ve eğitim şehitlerimizi rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir hayat diliyorum" dedi.

 

Editör: TE Bilişim